Κρήτη

Χανιά

Επεσαν οι υπογραφές για αναπτυξιακά έργα στα Χανιά

2.jpg

Η Περιφέρεια Κρήτης δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι είναι κοντά στον πρωτογενή τομέα, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράφοντας σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων τρεις νέες συμβάσεις έργων προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Επίσης ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη η ανόρυξη γεωτρήσεων σε περιοχές που μαστίζονται από την λειψυδρία αλλά και σειράς άλλων νέων συμβάσεων έργων που προετοιμάζονται προς υπογραφή στην Π.Ε Χανίων.

Συγκεκριμένα στην Π.Ε Χανίων ο κ. Αρναουτάκης, παρόντων του Αντιπεριφειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, των Αντιπεριφερειαρχών Κρήτης Νίκου Καλογερή, Παναγιώτη Σημανδηράκη, του Περιφερειακού Συμβούλου Τάσου Κουρουπάκη, των Αντιδημάρχων Δήμου Χανίων Νεκτάριου Αλεξανδράκη και Γεωργίου Ξανθουδάκη, της Δ/τριας Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε Χανίων Ελένης Δοξάκη υπέγραψε τις παρακάτω συμβάσεις :

  • Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΑΡΥΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΟΥ 5Χ5 ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΛΕΝΤΑΡΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ» προϋπολογισμού 210.000,00 ευρώ με Φορέα Υλοποίησης και Χρηματοδότησης την Περιφέρεια Κρήτης / ΠΕ Χανίων.
  •  Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΠΕΧ» προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ με Φορέα Υλοποίησης και Χρηματοδότησης την   Περιφέρεια Κρήτης / ΠΕ Χανίων.
  • Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του Δημάρχου Καντάνου – Σελίνου Αντώνη Περράκη υπέγραψε προγραμματική σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Καντάνου - Σελίνου για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ανασκαφική Έρευνα στο φρούριο Castel Selino Παλαιόχωρας, Δήμου Καντάνου – Σελίνου, μελέτη και συντήρηση ευρημάτων», συνολικού προϋπολογισμού 90.000,00 ευρώ. Φορέας Υλοποίησης θα είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και Φορέας Χρηματοδότησης ο Δήμος Καντάνου - Σελίνου.

Επίσης ο Περιφερειάρχης παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου και της Δ/τριας Τεχνικών Έργων της Π.Ε Χανίων Ελένης Δοξάκη υπέγραψε προγραμματική σύμβαση που αφορά τη συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Χανίων, του Δήμου Καντάνου – Σελίνου σε επίπεδο σύνταξης μελετών.

3.jpg

3.jpg, by chara

«Η Περιφέρειά μας, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι είναι κοντά στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, κοντά στον πρωτογενή τομέα. Υπέγραψα σήμερα προγραμματικές συμβάσεις με το Δήμο Χανίων για να γίνει το γήπεδο στο Βαρύπετρο, προγραμματική σύμβαση, προϋπολογισμού 220.000€. Πιστεύουμε ότι αν όλα πάνε καλά, αρχές του νέου χρόνου το γήπεδο θα είναι έτοιμο. Όπως επίσης θα είναι έτοιμο φέτος το γήπεδο της Σούδας», δήλωσε στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και πρόσθεσε: «Επενδύουμε και στον πρωτογενή τομέα με τρεις νέες γεωτρήσεις, οι οποίες θα γίνουν για να δώσουν λύση στα προβλήματα των αγροτών μας. Επίσης στον πολιτισμό, στον Δήμο Καντάνου –Σελίνου προγραμματική σύμβαση 90.000 ευρώ με το Υπουργείο Πολιτισμού για να μπορέσουν να γίνουν ανασκαφές. Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί αναδεικνύει μια μεγάλη περιοχή, μα πάνω απ’ όλα τη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας και του Δήμου».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις συμβάσεις έργων που υπέγραψε σήμερα ο κ. Αρναουτάκης ενώ επισήμανε το ενδιαφέρον αλλά και τις παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη σε σειρά άλλων έργων ανάπτυξης που δρομολογούνται στην Κρήτη και ειδικότερα στην Π.Ε Χανίων.
«Είναι πολύ σημαντικά τα έργα που υπόγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης. Είναι μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Σε ένα μήνα θα αρχίσουν να υλοποιούνται και οι τρεις προγραμματικές συμβάσεις.» δήλωσε στα ΜΜΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης και πρόσθεσε : «Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι λόγω λειψυδρίας εκτάκτως και με παρέμβαση στον Περιφερειάρχη, πρέπει να το πούμε, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια τρεις νέες ανορύξεις γεωτρήσεων σε περιοχές που έχουν τεράστιο πρόβλημα γιατί εκεί βρίσκονται τα πρώιμα κηπευτικά. Εκεί πάμε με έκτακτες διαδικασίες τις ανορύξεις αυτές, δεν πάμε με κανονικό διαγωνισμό γιατί θα μας πήγαινε τουλάχιστον Δεκέμβρη, Γενάρη. Άρα πιστεύω ότι μέσα στον Αύγουστο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ώστε να πάρει νερό η Χρυσοσκαλίτισσα και στην Κουντούρα τα θερμοκήπια και φυσικά τα Μεσκλά, που οι πηγές των Μεσκλών έχουν στερέψει και οι κάτοικοι δεν μπορούν ούτε να έχουν άρδευση, ούτε ύδρευση. Μιλάμε για τρεις γεωτρήσεις.» Επίσης ο κ. Βουλγαράκης αναφερόμενος στο μεγάλο έργο του φράγματος του Ταυρωνίτη είπε, ότι, θα περάσει στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Την μελέτη όπως διευκρίνισε ο κ. Βουλγαράκης «την έχουμε ονομάσει «Ερευνητικό Πρόγραμμα» για την περιοχή εκείνη. Είναι 240.000 ευρώ με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Ελπίζω στην επόμενη συνεδρίαση να ολοκληρωθεί η διαδικασία της οικονομικής σύμβασης και στην συνέχεια να υπογράψει ο Περιφερειάρχης την προγραμματική σύμβαση ώστε να προχωρήσουμε επιτέλους σε αυτό το μεγάλο έργο που ταλανίζει τη ΠΕ Χανίων τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια. Στην επόμενη συνεδρίαση θα περάσει πάντως. Νομίζω είναι μια σημαντική μέρα μέσα στις οικονομικές συγκυρίες ότι η Περιφέρεια στέκεται ακόμα όρθια στα προβλήματα του τόπου μας και ο Περιφερειάρχης βέβαια όπως ξέρετε, πάντα στέκεται δίπλα σε όλες τις Ενότητες και στα Χανιά ιδιαίτερα θα έλεγα.»

Επίσης με παρέμβαση του Περιφερειάρχη σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο ΤΟΕΒ Κόλπου Κισσάμου Γιάννη Σκουλάκη, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τον ΤΟΕΒ με το ποσό των 90.000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού και τη βελτίωση των γεωτρήσεων και των αντλιοστασίων.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Εγγραφές σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

βρεφονηπιακοί σταθμοί

Τα νήπια να έχουν συμπληρώσει τα 2,5 χρόνια μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου και μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Τα βρέφη να έχουν συμπληρώσει τους 8 μήνες μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου.

Τα εγγραφόμενα βρέφη και νήπια προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή του Δήμου Ηρακλείου στον οποίο κατοικούν, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα εγγραφής των βρεφών και νηπίων που διαμένουν σε όμορο Δήμο αν υπάρχει κενή θέση ή με την εγγραφή τους εξυπηρετείται οξυμένη κοινωνική ανάγκη των γονέων η οποία αιτιολογείται από τους ενδιαφερόμενους γονείς. Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 του ΦΕΚ 4249/τ.Β΄/2017 ‘‘Νέος πρότυπος κανονισμός λειτουργίας βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών’’.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου άρθρο 3 παρ.2 του ΦΕΚ 4249/τ.Β΄/2017. Διόρθωση της υποβληθείσας ηλεκτρονικής αίτησης επιτρέπεται μόνο μέχρι και την τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων δηλαδή μέχρι και τις 31 Μαΐου.

Με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης αυτόματα θα μοριοδοτείται και η αίτηση.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να αναρτηθούν (upload) στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος βάση πινάκων επιλογής.
Σημειώνεται ότι, η μοριοδότηση θα πρέπει να αποδεικνύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για παράδειγμα, όταν επιλεχθεί το κριτήριο «και οι 2 γονείς εργαζόμενοι» θα πρέπει να κατατεθούν βεβαιώσεις εργασίας ή αναγγελία πρόσληψης κλπ. ανα περίπτωση και των δύο γονέων.

Ο έλεγχος των δικαιολογητικών σύμφωνα με το άρθρο3 παρ. 5 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών ΦΕΚ 4249/τ. Β΄/5-12-2017, θα γίνει από επιτροπή η οποία θα ορισθεί από το Δ.Σ του ΔΟΠΑΦΜΑΗ και θα αποτελείται από μέλη του Δ.Σ – Διοικητικό και παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών.

Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών θα υπάρξει ανακοίνωση με τα οριστικά ή προσωρινά αποτελέσματα μοριοδότησης όπου οι αιτήσεις θα χαρακτηρίζονται ως πλήρεις όταν τα δικαιολογητικά που θα έχουν κατατεθεί είναι όσα ορίζονται βάσει της απόφασης του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Ως ελλιπείς όταν απουσιάζουν κάποια δικαιολογητικά - εκτός των φορολογικών δικαιολογητικών που σε αυτή την περίπτωση θα αποκλείονται - τα οποία θα μπορούν να τα προσκομίσουν για επανέλεγχο της αίτησης και τέλος ως αλλαγής μορίων όταν τα δικαιολογητικά που κατατίθενται δεν αποδεικνύουν την ηλεκτρονική μοριοδότηση. Η προθεσμία ημερών για την υποβολή συμπληρωματικών δικαιολογητικών θα ορίζεται με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Η όλη διαδικασία θα ολοκληρώνεται, εφόσον έχει εγκριθεί η υποβολή πρότασής στην ΕΕΤΑΑ για συμμετοχή του Οργανισμού στη δράση “Επαγγελματική και οικογενειακή ζωή” όπου ο οργανισμός θα είναι και ενήμερος για τις εγκεκριμένες θέσεις. Διαφορετικά θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού που θα ορίζει τη νέα ημερομηνία έκδοσης των τελικών αποτελεσμάτων τα οποία ανακοινώνονται μετά τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ.

Την ευθύνη υποβολής των αιτήσεων θα έχουν αποκλειστικά οι γονείς.

Όροι συμμετοχής στην διαδικασία:
Υποβολή «Αίτηση συμμετοχής - Δήλωση» - Όροι συμμετοχής
• Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στο χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου στη Διεύθυνση https://aitisi.dopafmai.gr
Καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των Αιτήσεων, ορίζεται η 31 Μαΐου και ώρα 23:59, βάσει του αποδεικτικού του Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου, που δίνεται αυτόματα.
• Τα δικαιολογητικά συμμετοχής πρέπει να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης.
• Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα είναι βασικό και υποχρεωτικό στοιχείο μοριοδότησης και θα πρέπει να αποδεικνύεται με σχετικό εκκαθαριστικό έντυπο. Όσες αιτήσεις δεν έχουν το απαραίτητο αποδεικτικό φορολογικό έντυπο θα απορρίπτονται.
Αιτήσεις μετά την παραπάνω ημερομηνία 31 Μαΐου και ώρα 23:59 δεν θα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά

Αιτήσεις συνοδευόμενες από τα δικαιολογητικά, που θα κατατεθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία (31 Μαΐου και ώρα 23:59) θα θεωρούνται ως εκπρόθεσμες και θα αξιολογούνται μόνο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθούν οι θέσεις στα ΚΕΠΑ από τις εντός προθεσμίας αιτήσεις.
Κάθε ωφελούμενος/νη μπορεί να υποβάλει μια και μοναδική αίτηση ανά παιδί.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ. θα αντλήσει στοιχεία που αφορούν στα συνολικά εισοδήματα, βάσει εκκαθαριστικού με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Στην περίπτωση κατά την οποία στο εκκαθαριστικό σημείωμα δεν περιλαμβάνονται και τα εισοδήματα του συζύγου ή του συντρόφου, τότε θα πρέπει να αναρτηθεί και το εκκαθαριστικό αυτό, ώστε να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο υπολογισμός του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος για την μοριοδότηση.
Οι αιτηθέντες θα πρέπει να διατηρούν το οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό, που αφορά στην υποβολή της αίτησής τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων.

Με την αίτησή τους οι αιτούντες - ωφελούμενοι δηλώνουν ότι ενημερώθηκαν για την περαιτέρω επεξεργασία (από τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και της ΕΥΔ των 13 ΠΕΠ) των προσωπικών δεδομένων που περιλαμβάνονται στην αίτηση, συμπεριλαμβανομένων και των ευαίσθητων, τα οποία τηρούνται για τους σκοπούς της υλοποίησης της διαδικασίας ένταξης των παιδιών στα ΚΕΠΑ, της διενέργειας ερευνών και της εκπόνησης μελετών για την αξιολόγησή του και της άσκησης του ελέγχου ως προς την υλοποίησή του.

Επίσης ότι ενημερώθηκαν και αποδέχονται τα απορρέοντα από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δικαιώματά τους ενημέρωσης, πρόσβασης, διόρθωσης, περιορισμού επεξεργασίας, εναντίωσης στην επεξεργασία και καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή. Η επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων απλών και ευαίσθητων είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον και για την εκτέλεση των υποχρεώσεων και την άσκηση συγκεκριμένων δικαιωμάτων στο τομέα του εργατικού δικαίου κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής προστασίας.

Για τη συμπλήρωση του σχετικού ηλεκτρονικού εντύπου Αίτησης Συμμετοχής, απαραίτητη είναι η γνώση από τους ενδιαφερόμενους όλων των όρων, διαδικασιών και στοιχείων συμμετοχής, όπως αναλυτικά αναφέρονται στην παρούσα, τα οποία οι γονείς θα πρέπει να δηλώνουν ότι αποδέχονται ανεπιφύλακτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 89 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - εστίαση: Σερβίρουν καφέ και φαγητό ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους

Εθελοντική Αιμοδοσία στις Αρχάνες