Κρήτη

Χανιά

Έκτακτα μέτρα από την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Χανίων

συμβασιούχοι καθαριότητας

Στην λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία της υγείας πολιτών και εργαζομένων στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωση του κορωνοϊού, προχωρά η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Χανίων.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα η υπηρεσία προχωρά από τις επόμενες ημέρες σε μείωση του προσωπικού λόγω των ειδικών γονεϊκών αδειών και των προληπτικών μέτρων αποχής από την εργασία βάση της σχετικής νομοθεσίας ,ενώ ζητά από τους πολίτες: Η εναπόθεση των απορριμμάτων τους στα σημεία συλλογής (πράσινοι κάδοι) να γίνεται από τις επτά το απόγευμα έως τις δέκα το βράδυ.

Να φροντίζουν για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων τροφών.

Τον μέγιστο δυνατό περιορισμό και αν δύναται εντελώς, των κλαδεμάτων και την αποφυγή απόρριψης ογκωδών αντικειμένων. Εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη θα αποσύρονται μόνο με ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2821341778 και 2821076666.

Τα είδη προστασίας και απολύμανσης που χρησιμοποιούνται στο τέλος της χρήσης τους να τοποθετούνται σε ξεχωριστή σακούλα καλά κλεισμένη η οποία θα τοποθετείται στον πράσινο κάδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για την ασφάλεια των υπαλλήλων το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων όπως και η αποκομιδή θα λειτουργούν και με προσωπικό ασφαλείας. Παράλληλα θα ξεκινήσει η απολύμανση δρόμων, πεζοδρομίων, πλατειών, κάδων και στάσεων λεωφορείων.

Κρήτη

Ηράκλειο

Μινωικές Γραμμές: Η ανακοίνωση για τον εργαζόμενο που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

κυδων παλας μινωικες

Οι Μινωικές Γραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες ότι, στα πλαίσια της διαχείρισης και της λήψης των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19, η εταιρεία υιοθετεί και ακολουθεί πολιτικές σεβόμενες τις οδηγίες προστασίας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Η εταιρεία ανακοινώνει ότι, μέλος του πληρώματος του H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ, που δραστηριοποιείται στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά-Πειραιάς, παρουσίασε ήπια συμπτώματα του ιού COVID-19.Το μέλος πληρώματος βρισκόταν εκτός πλοίου από 2/4/2020. Άμεσα ενημερώθηκε ο Ε.Ο.Δ.Υ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και σε συνέχεια της σημερινής επιθεώρησης στο H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ από κλιμάκιο Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και προφυλάξεις από την εταιρεία και το πλήρωμα του πλοίου αναφορικά με τη πρόληψη έναντι της πανδημίας του ιού COVID – 19. Δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες για τη σχολαστική παρακολούθηση της υγείας του πληρώματος και επιβατών που επέβαιναν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες δρομολογίων και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το επίπεδο εκπαίδευσης του πληρώματος, την καθαριότητα του πλοίου σε όλους τους τομείς και την επάρκεια παροχής υλικών, απολυμαντικών από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Στις Μινωικές Γραμμές, έχοντας πάντα ως απόλυτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας των πελατών μας, των συνεργατών μας, των εργαζομένων μας και του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούνται σε στεριά και θάλασσα, αναλαμβάνουμε δράση, υιοθετούμε υπεύθυνη στάση, τηρώντας πιστά τις οδηγίες και τις επισημάνσεις του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, για την πρόληψη και υγιεινή κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και εφαρμόζουμε με συνέπεια και αυστηρότητα, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, μία σειρά από συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα.