Κρήτη

Χανιά

Είχε αδυναμία στα ... όπλα και συνελήφθη!

όπλα

 

Συνελήφθη σήμερα (05.06.2020) το πρωί στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, σήμερα (05.06.2020) το πρωί από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ημεδαπού.

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

3 πιστόλια,

κυνηγετικό όπλο,

2 γεμιστήρες,

φλογοκρύπτη

φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

ξιφολόγχη,

ξιφίδιο,

5 μαχαίρια

7 κροτίδες

Κρήτη

Ηράκλειο

Με φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στο Αρκαλοχώρι ο Σωκράτης Βαρδάκης

Ο Σωκράτης Βαρδάκης στο Αρκαλοχώρι

Με συμμετοχή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Μινώα Πεδιάδος, συζήτηση με τον βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και τον πρώην Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργο Αποστολάκη. 
Κατά την τοποθέτησή του, ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε αρχικά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κάνοντας λόγο για τους έξι άξονες του νέου κοινωνικού συμβολαίου που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ: Παραγωγή, εργασία, κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, περιβάλλον, δικαιώματα, άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη επικοινωνίας με τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, που έχουν πληγεί από την πανδημία και προσπαθούν να ορθοποδήσουν βασιζόμενοι στα ελλιπή μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Αναφέρθηκε μάλιστα και στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί επιχειρήσεις, όπως έγινε στο κέντρο του Ηρακλείου, ώστε να  ενημερωθεί ο κόσμος για τις προτάσεις του.

Για το θέμα του πρωτογενούς τομέα ο κ. Βαρδάκης, μετέφερε τη δυσαρέσκεια και απογοήτευση του αγροτικού κόσμου της Κρήτης, όπως την έχει εισπράξει από τις τελευταίες συναντήσεις, καθώς οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα μέτρο στήριξης. Μάλιστα, όπως ανέφερε, η Κυβέρνηση αντί να τους ενισχύσει οικονομικά, θα ζητούσε να καταβάλουν και το τέλος επιτηδεύματος αν δεν υπήρχε η κοινοβουλευτική πίεση από ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ως αποτέλεσμα την ανατολή είσπραξής του για φέτος. 

Για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κράτος και την ανάπτυξη στο 1% από το 2,8%, το οποίο παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Βαρδάκης, υπενθύμισε ότι η υποχώρηση των δεικτών της οικονομίας ήταν εμφανής από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της Ν.Δ., όπως επίσης ότι η ύφεση άρχισε να φαίνεται πριν την πανδημία.