Κρήτη

Χανιά

Δήμος Πλατανιά: Εργασίες καθαριότητας και καλλωπισμού με τη βοήθεια εθελοντών

Δημος Πλατανια

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεκαήμερο καθαρισμού και καλλωπισμού του Δήμου Πλατανιά που υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς, σχολικές κοινότητες, εθελοντικές ομάδες και περιλαμβάνει:

-Μάζεμα σκουπιδιών από διάφορα σημεία του Δήμου και αποκατάσταση αυτών με φύτεμα δέντρων (όπου είναι εφικτό) και τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης.

-Ενεργοποίηση διαδικασίας απόσυρσης για τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα στους Δημόσιους χώρους (δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια) και σύσταση για τους ιδιωτικούς ( οικόπεδα ).

-Ενημέρωση ιδιωτών για καθαρισμό των οικοπέδων τους από σκουπίδια, που αποτελούν εστίες ρύπανσης και μόλυνσης.

-Συνέχεια Δενδροφυτεύσεων σε Δημόσιους χώρους (δρόμους- πλατείες).

-Ασπρίσματα και καλλωπισμοί, στις γειτονιές του Δήμου.

-Προβολή ειδικού σποτ για την ευαισθητοποίηση των δημοτών .

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί καθαρισμοί, κλαδέματα και άλλες εργασίες καλλωπισμού σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Στόχος των παραπάνω δράσεων είναι η συλλογική ευαισθητοποίηση, για περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση καθώς και η ενεργοποίηση του Εθελοντισμού και η προσφορά στην Κοινότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας, για συμμετοχή τους στην εθελοντική  δράση, μπορούν να επικοινωνούν με τους Εντεταλμένους Σύμβουλους κ Πέτρο Μαρινάκη (τηλ. επικ. 6976860573)  και   κ Μανούσο Βουλγαράκη   ( τηλ. επικ. 6944666142).

Επίσης μπορούν να επικοινωνούν  με το Τμήμα Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου  στα τηλέφωνα: 2821340046 & 2821340048, email: kathariotita@platanias.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησε από τα Χανιά η δημόσια διαβούλευση για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη (βίντεο)

Κρήτη: Απομακρύνονται υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες

Τροχαίο στη Γαύδο: «Θέλω να μάθω την αλήθεια», λέει η μητέρα της Κορίνας

Κρήτη

Ηράκλειο

Φωτιά - Ηράκλειο: Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στο Πεδίο Βολής Γουβών (βίντεο)

φωτια γουβες πεδιο βολων

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι  κοντά στο Πεδίο Βολής στην περιοχή των Γουβών, σε χορτολιβαδική έκταση.

 

 Μεγάλη φωτιά κοντά στο Πεδίο Βολής Γουβών
Μεγάλη φωτιά κοντά στο Πεδίο Βολής Γουβών

 

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες
Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες

Στο σημείο μετέβη και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκε κι ένα ακόμα ελικόπτερο το οποίο ήρθε από τα Χανιά. 

 

 

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά, 70 πυροσβέστες με  4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα και 1 Ε/Π, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν και 3 υδροφόρες ΟΤΑ.

Αργά το απόγευμα-  οπότε και η φωτιά παρουσίασε ύφεση- οι δυνάμεις ελαττώθηκαν, ενώ πυροσβέστες θα μείνουν στο σημείο για προληπτικούς λόγους καθ όλην τη διάρκεια της νύχτας. 

 

 

 

Ειδήσεις σημερα

Κρήτη: Τουρίστες χρειάστηκαν βοήθεια σε φαράγγια

Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση Δογιάκη: Βρέθηκε νεκρός ο κρητικός επιχειρηματίας

Σε ποιούς δήμους ξεκινούν οι δολωματικοί ψεκασμοί για τον δάκο της ελιάς