Κρήτη

Δήμος Πλατανιά: Δεκαήμερο καθαρισμού και καλλωπισμού

Δημαρχείο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, συλλογικούς φορείς, σχολικές κοινότητες, εθελοντικές ομάδες, θα προβεί σε 10ήμερο καθαρισμό και καλλωπισμό του, από τις 04/04/21 ως και 14/04 /21, στο πλαίσιο της Πράσινη Δράσης του.

Ο Δήμος  θα καταβάλει κάθε προσπάθεια συντονισμού και υποστήριξης, για την υλοποίηση της πρώτης πράσινης δράσης, με τις παρακάτω ενέργειες και την ενεργή συμμετοχή όλων: 

-Μάζεμα σκουπιδιών από διάφορα  σημεία του Δήμου και αποκατάσταση αυτών με φύτεμα δέντρων (όπου είναι εφικτό) και τοποθέτηση  πινακίδων απαγόρευσης.

-Ενεργοποίηση διαδικασίας απόσυρσης  για τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα στους Δημοσίους χώρους (δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια) και σύσταση για τους ιδιωτικούς ( οικόπεδα ).

-Ενημέρωση ιδιωτών για καθαρισμό  των οικοπέδων τους από σκουπίδια, που αποτελούν εστίες ρύπανσης και μόλυνσης.

-Συνέχεια Δενδροφυτεύσεων  σε Δημοσίους χώρους (δρόμους- πλατείες).

-Ασπρίσματα και καλλωπισμοί, στις γειτονιές του Δήμου.

Δημιουργία και προβολή ειδικού σποτ για την ευαισθητοποίηση των δημοτών .

Ο Δήμος θα παρέχει σακούλες απορριμμάτων  και γάντια για τις παραπάνω δράσεις, όπως μάζεμα σκουπιδιών από φαράγγια, μονοπάτια,παράλιες, κ.τ.λ.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας, για τη  συμμετοχή τους στην εθελοντική  δράση, μπορούν να επικοινωνούν με τους  Εντεταλμένους  Σύμβουλους  κ. Πέτρο Μαρινάκη (τηλ. επικ.6976860573)  και   κ Μανούσο Βουλγαράκη   ( τηλ.επικ.6944666142).

Επίσης μπορούν να επικοινωνούν  με το Τμήμα Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου  στα τηλέφωνα: 2821340046 & 2821340048, email: kathariotita@platanias.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ηράκλειο: Τροχαίο με εγκλωβισμό γυναίκας στα συντρίμμια

Ηράκλειο: Η φωτιά στο σπίτι σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική (Φωτογραφίες)

Κρήτη - κορωνοϊός: 118 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Έβρασαν" τα αμπέλια από τον καύσωνα- Μεγάλες καταστροφές στην παραγωγή

σταφύλια καύσωνας

“Βράζουν τα αμπέλια εδώ και μια εβδομάδα” είπε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣH Μύρωνας Χιλετζάκης δηλώνοντας ότι ήδη οι καταστροφές στον κρητικό αμπελώνα από τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών είναι μεγάλες, και ενώ η άγρια θερμική εισβολή που σαρώνει τη χώρα και την Κρήτη δεν έχει κάνει τον κύκλο της. 

Όπως είπε, η επέλαση του κύματος καύσωνα έως τώρα ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντική για τις αμπελοκαλλιέργειες στα βόρεια αλλά και στην ενδοχώρα της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου. Στα άκρα κινείται η κατάσταση στον νότο , στη Μεσαρά, όπου καταγράφηκαν ακόμη και 45 βαθμοί κελσίου.

Πέντε ημέρες τώρα φουρνιζόμαστε. Πρόσφατα επισκέφθηκα την καλλιέργεια ενός παραγωγού και από τα 17 στρέμματα του αμπελώνα του δεν μπορεί να τρυγήσει ούτε ένα τσαμπί σταφύλι” είπε χαρακτηριστικά ο κ Χιλετζάκης.

Η αφυδάτωση- που είναι ο εχθρός του σταφυλιού- είναι ο κανόνας τις τελευταίες ημέρες, αφού ο οργανισμός του αμπελιού, η κορμούλα, απορροφά τους χυμούς του καρπού, του σταφυλιού, για να αντισταθμίσει το έλλειμμα των υγρών. Στρεσαρισμένα από τις συνθήκες καύσωνα δεν είναι μόνο τα σταφύλια, επιτραπέζια και σουλτανί, αλλά και τα ελαιόδεντρα, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν καρπό, και σε αυτή τη φάση, εμφανίζουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στη ζέστη

“Το μέγεθος της καταστροφής θα φανεί στο τέλος της εβδομάδας” ειπε ο κ Χιλετζάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ προκειμένου να εκκινηθούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και των αποζημιώσεων. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Νέο θανατηφόρο τροχαίο - Άλλον έναν άνθρωπο θρηνεί το νησί

"Καμίνι" και σήμερα η χώρα - Σε ποιες περιοχές θα δούμε 45άρια

Ηράκλειο: "Έσπασε" την καραντίνα αλλά την συνέλαβαν στο αεροδρόμιο