Κρήτη

Χανιά

Ένα εκατ. ευρώ στον Δήμο Πλατανιά για αποκατάσταση ζημιών

Μαλανδρακης - Κεφαλογιαννης

Ο Δήμος Πλατανιά με χρηματοδοτήθηκε με το ποσό του ενός εκατομμυρίου Ευρώ, για αποκαταστάσεις από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 2020 στις υποδομές του Δήμου.

Ο Δήμος Πλατανιά κατά την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων, που τον έπληξαν για άλλη μια φορά, είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές στο οδικό και αγροτικό του δίκτυο.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Κος Ιωάννης Μαλανδράκης, σε επίσκεψη του στο Υπουργείου Υποδομών, το προηγούμενο διάστημα, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει διεξοδικά την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τις καταστροφές που είχαν υποστεί οι υποδομές του Δήμου και την αναγκαιότητα χρηματοδότησης  για την αποκατάσταση τους.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Υποδομών Κο Κεφαλογιάννη και τον ευχαρίστησε για την ανταπόκριση του στο αίτημα του Δήμου, καθώς και τον αρμόδιο Υπουργό κ Καραμανλή και το Γ.Γ. κ Καραγιάννη, ενώ ο κύριος Υφυπουργός ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι θα προσπαθήσει στο επόμενο διάστημα να ικανοποιήσει το αρχικό αίτημα για χρηματοδότηση του Δήμου, προκειμένου  να υπάρξει αποκατάσταση των υποδομών του, σε μεγαλύτερο εύρος.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Θρήνος για την 48χρονη Βαγγελιώ...

Ηράκλειο: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε το αγοράκι...

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η έντονη δυσοσμία από τη θάλασσα "έδιωξε" τους περιπατητές του Καράβολα

καραβολας

Η απογευματινή βόλτα στην περιοχή του Καράβολα έκρυβε δυσάρεστη έκπληξη για εκατοντάδες Ηρακλειώτες που παρέμειναν στο Ηράκλειο το τριήμερο και θέλησαν να περπατήσουν δίπλα στη θάλασσα με τα παιδιά τους.

Όπως κατήγγειλαν στο Ράδιο Κρήτη πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια του περίπατου διαπίστωσαν ότι αναδυόταν μια πολύ δυσάρεστη οσμή από την θάλασσα που θύμιζε βοθρολύμματα με αποτέσμα να απομακρυνθούν.

Η δυσάρεστη οσμή θορύβησε τους περιπατητές οι οποίοι απευθύνθηκαν στο Ράδιο Κρήτη λέγοντας ότι είναι πολύ έντονη ιδιάίτερα κάτω από το Τάλως και εξέφρασαν τη ανησυχία τους καθώς λίγο μακρύτερα προς το Παγκρήτιο πολλοί κολυμπούν. Η δυσοσμία είναι άγνωστο μέχρι στιγμής από που προέρχεται και εάν έσπασε κάποιος αγωγός ή κάποιος να έριξε λύμματα στη θάλασσα.

Το Ράδιο Κρήτη επικοινώνησε με την ΔΕΥΑΗ για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για αγωγό.Ο πρόεδρος  της ΔΕΥΑΗ κ.Βουρεξάκης με τον οποίο μιλήσαμε αργότερα το βράδυ μας ενημέρωσε ότι στην περιοχή έσπευσαν δύο συνεργεία της επιχείρησης τα οποία  δεν διαπίστωσαν διαρροή στα αντλιοστάσια που βρίσκονται στον Καράβολα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Το Κτηματολόγιο φέρνει "πονοκέφαλο" στους ιδιοκτήτες - Τι σχεδιάζεται για τα πρόστιμα

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 5χρονος με επιπλοκές Covid - Εξετάζεται η περίπτωση νόσου Kawasaki