Κρήτη

Αγροτικά

Oι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης για τα Αγροτικά ζητήματα

αγροτικος συλλογος

Aνακοίνωση Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Κρήτης για τα Αγροτικά ζητήματα

Στα ελλείμματα του πρωτογενούς αγροτικού τομέα της χώρας μας, των διαρθρωτικών προβλημάτων, επι σειρά ετών ελληνικές κυβερνήσεις  δεν τα αντιμετώπισαν με αποτελεσματικότητα, αλλά και πολιτικές δυνάμεις αντί υπεύθυνης και σοβαρής δημόσιας συζήτησης και πρότασης, προέταξαν την ευκολία  των επιφανειακών προσεγγίσεων.

Τα ζητήματα που σχετίζονται  με το φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς, οφείλουν να προσεγγίζονται από την Πολιτεία με στόχευση και κατεύθυνση την βιωσιμότητα και την εξασφάλιση του συνταξιοδοτικού αγροτικού συστήματος, την λογική κοινωνική φορολογική συνεισφορά. Πολιτεία, που οφείλει να  εστιάσει παράλληλα στην βέλτιστη και μέγιστη αξιοποίηση του κοινοτικού περιβάλλοντος, των αναπτυξιακών προγραμμάτων, των παραγωγικών επενδύσεων προς όφελος της ανάκαμψης, της υποστήριξης, της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας, που επιβαρύνεται με αυξημένα κόστη παραγωγής.

Η βιωσιμότητα όμως των κοινωνικών δομών του αγροτικού τομέα, οφείλει να αντιμετωπίζεται και από τις αγροτικές-συνδικαλιστικές ηγεσίες, που έχουν τις δικές τους  ευθύνες, με λογική και πρακτική που θα ξεπερνά τις γνωστές μορφές αντιδράσεων, που  και στο παρελθόν συσσώρευσαν εκφυλισμό δίκαιων αιτημάτων, οδηγώντας μεταξύ άλλων τον θεσμό της συνεταιριστικής ιδέας στην απαξίωση.

 

Κρήτη

Κρήτη: Αντίκρισε τον γιο του μέσα σε μια λίμνη αίματος

μαχαίρι έγκλημα δολοφονία

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρθηκε ένας 27χρονος, ο οποίος φέρεται να αυτοτραυματίστηκε σοβαρά με μαχαίρι στον λαιμό, σε χωριό της Σητείας, σήμερα το μεσημέρι.

Τον νεαρό βρήκε αιμόφυρτο ο πατέρας του, ο οποίος τον μετέφερε με το δικό του αυτοκίνητο στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, σε κρίσιμη κατάσταση.

Εκεί οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Ηράκλειο, και η διακομιδή του έγινε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Συνάντηση στον απόηχο του φρικτού τροχαίου με τους δύο νεκρούς νέους

Ηράκλειο: Λαχτάρησαν με το παιδί που έπεσε από το ποδήλατο

Ηράκλειο: Τελειώνει η πεζοδρόμηση της μικρής Έβανς - Νέο εργοτάξιο στην 1821

 

ESPA BANNER