Κρήτη

Αγροτικά

Οι ασθένειες - εχθροί του αμπελιού

αμπελι

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου ενημερώνει για τους εχθρούς - ασθένειες του αμπελιού με σχετική ανακοίνωση και συγκεκριμένα αναφέρεται στην ευδεμίδα, στο ωίδιο, το τζατζικάκι και η ακάρεα. Παράλληλα επισημαίνεται ότι οι επεµβάσεις κατά των εχθρών- ασθενειών του αµπελιού να γίνονται µε την επιλογή κατάλληλων σκευασµάτων από τις λίστες εγκεκριµένων δραστικών ουσιών.
 

εχθροι αμπελι

εχθροι αμπελι, by meropi

 

εχθροι αμπελι

εχθροι αμπελι, by meropi

 

εχθροι αμπελι

εχθροι αμπελι, by meropi

Αναλυτικότερα:
 

εχθροι αμπελι

εχθροι αμπελι, by meropi

Πληροφορίες : Ν. Μ̟αγκής. Παρατηρήσεις υ̟παίθρου: Ρ. Οικονοµάκη, Ρ. Ηλιάκη, Ν. Μ̟αγκής Σε όλες τις περιοχές βλαστικό στάδιο στην ποικιλία σουλτανίνα: ράγες σε ανάπτυξη.

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Αστυνομικοί εντόπισαν νέα χασισοφυτεία

χασισοφυτεία

Ολοκληρώθηκε σήμερα (28/9) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε δασώδη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 11 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, σήμερα (28.09.2021) το πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου μία καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από 11 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν  και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυλοπόταμος: Εντόπισαν τα χασισόδεντρα και του πέρασαν χειροπέδες

Κρήτη: Η Ομάδα ΔΙΑΣ τον έπιασε με κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια (Φωτογραφίες)

Ηράκλειο - σεισμός: ΕΛ.ΑΣ: Δεν υπήρξε πλιάτσικο στα σπίτια των σεισμόπληκτων

ESPA BANNER