Κόσμος

Βρετανία - κορωνοϊός: Εφαρμογή δείχνει ότι μπορεί να νοσούν ήδη 6,5 εκατ. άνθρωποι

κορωνοϊός

Μια εφαρμοφή παρακολούθησης συμπτωμάτων κορωνοϊού στη Βρετανία υποδεικνύει ότι 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα ίσως νοσούν ήδη.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από το King's College του Λονδίνου. Είναι η πρώτη εφαρμογή που παρακολουθεί τα συμπτώματα των ανθρώπων στη Βρετανία και δείχνει ότι ένας στους 10 ανθρώπους έχει αυτή τη στιγμή κορονοϊό.

Μέσα στις πρώτες 24 ώρες, όπως γράφει η Daily Mail, επικαλούμενη την «The Telegraph» περίπου 650.000 άνθρωποι είχαν κατεβάσει την εφαρμογή και μια πρώτη ανάλυση των δεδομένων αποκάλυψε ότι το 10% είχαν συμπτώματα του ιού, που προκαλεί πυρετό, βήχα και αίσθηση κόπωσης.

Οι βρετανικές Αρχές δεν εξετάζουν ασθενείς για κορονοϊό εκτός από όσους βρίσκονται στο νοσοκομείο, όποτε αυτή η εφαρμογή μπορεί να δώσει μια εικόνα για τον αριθμό των ανθρώπων που ίσως είναι θετικοί στον covid-19.

Εάν το ποσοστό μόλυνσης του ενός στα 10 άτομα εφαρμόζεται στον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου των 66 εκατομμυρίων, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα 6,6 εκατομμύρια ή περισσότερα νοσούν ήδη από κορονοϊό.

«Η πρώτη μας ανάλυση έδειξε ότι ένας στους δέκα έχουν τα κλασικά συμπτώματα του κορονοϊού» δήλωσε ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ στην «The Telegraph», ο οποίος πιστεύει ότι υπήρχαν 65.000 ασθενείς μόνο μεταξύ εκείνων που κατέβασαν την εφαρμογή.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι ιδιοκτήτες ταξί εφιστούν την προσοχή των επιβατών

ταξί ηρακλείου

 Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Λευτέρης Πετράκης για τη λειτουργία των ταξί αυτήν την περίοδο. 

Σύμφωνα με αυτήν:

"Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό του Ηρακλείου ότι τα δύο ραδιοταξί της πόλης μας εξυπηρετούν σε 24ωρη βάση όλο το χρόνο, σε καλούς και δύσκολους καιρούς.

Ακόμα και τώρα εν μέσω πανδημίας είμαστε υποχρεωμένοι με οποιονδήποτε κίνδυνο αλλά με προφυλάξεις, να προσφέρουμε υπηρεσίες όπως μας προστάζει το καθήκον.Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης (ακόμα  και κακόβουλων κινήσεων από κάποιους που θέλουν να πλήξουν το ταξί) σας ενημερώνουμε ότι τα τηλέφωνα των ραδιοταξί είναι τα κάτωθι:

ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ  ΚΝΩΣΣΟΣ 2810210102

ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΚΑΝΤΙΑ 2810361362 και για οποιαδήποτε άλλο θέμα και εξυπηρέτησης το τηλέφωνο του προέδρου  του συλλόγου είναι  6979158115.