Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στην Κίνα: Δραπέτευσαν 800 φίδια από φάρμα λόγω πλημμυρών – Ανάμεσά τους και φονικές κόμπρες! (βιντεο)

φίδι
 clock 17:50 | 09/07/2026
writer icon newsroom ekriti.gr
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Περίπου 800 φίδια δραπέτευσαν από φάρμα στην περιφέρεια Γκουανγκσί της νότιας Κίνας, μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, ανάμεσα στα ερπετά συγκαταλέγονται και δηλητηριώδεις κόμπρες. Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν τα φίδια να κολυμπούν στα νερά με τους κατοίκους να έχουν θορυβηθεί.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, κάτοικοι φέρεται να δέχθηκαν δαγκώματα από τα ερπετά, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη αποσταλεί ομάδες διάσωσης για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Τα μέλη της ομάδας χρησιμοποιούν κυρίως αλιευτικά εργαλεία και ηλεκτρικό εξοπλισμό ψαρέματος για να πιάσουν τα φίδια», δήλωσε ο Γου Ζι, επικεφαλής της επιτροπής του χωριού Ντενγκγουέι στην εφημερίδα Red Star News.

«Τα περισσότερα φίδια έχουν ήδη παρασυρθεί από τα νερά της πλημμύρας. Προς το παρόν, μόνο ένας μικρός αριθμός παραμένει σε επιπλέοντα σκουπίδια και συντρίμμια μέσα στα στάσιμα νερά. Τα περισσότερα φίδια που εντοπίστηκαν και πιάστηκαν στο σημείο ήταν μη δηλητηριώδη νερόφιδα» συνέχισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis