Κόσμος

Τουρκικό πρωτοσέλιδο: Δεκάδες άνθρωποι πέθαναν λόγω της εχθρότητας Ελλάδας - Τουρκίας

φωτιά αττική

«Λόγω της εχθρότητας που αισθάνεται η Ελλάδα για την Τουρκία πέθαναν δεκάδες άνθρωποι» ανέφερε σε άρθρο της στις 25 Ιουλίου 2018 η ακραία εθνικιστική τουρκική εφημερίδα Yeni Akit.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, η Τουρκία ήθελε να στείλει βοήθεια στην Ελλάδα και να μην την αφήσει μόνη της στην πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της, αλλά οι ελληνικές Αρχές απέρριψαν την πρόταση της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες ζωές.
Αυτή η κίνηση προκάλεσε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την αντίδραση του λαού και σχολιάστηκε ως «ένδειξη έχθρας κατά της Τουρκίας από την κυβέρνηση της γείτονος».
Όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ, στην Τουρκία ήταν έτοιμα 5 αεροσκάφη και 24 ελικόπτερα για να προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα, ενώ έτοιμα ήταν και τα συνεργεία διάσωσης της χώρας. Όμως, η Ελλάδα απέρριψε τη βοήθεια της Τουρκίας, η Ε.Ε. δεν είχε στείλει ακόμη τη δική της βοήθεια, κι έτσι η πρώτη χειρα βοηθείας ήλθε για την Ελλάδα από την Κύπρο.
 

yeni_akit.jpg

yeni_akit.jpg, by renas

Κόσμος

Ταϊλάνδη: Αριθμός ρεκόρ 967 νέων κρουσμάτων το προηγούμενο 24ωρο

Στο ναό της Ταϊλάνδης

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο ένα ρεκόρ 967 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, στη μεγαλύτερη αύξηση που σημειώνει σε μια ημέρα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ένα τρίτο κύμα της επιδημίας της COVID-19.

Το 24ωρο που πέρασε δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από την νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Με τα νέα κρούσματα του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα ο συνολικός αριθμός τους στην Ταϊλάνδη ανήλθε σε 32.625, ενώ οι θάνατοι από την COVID-19 παραμένουν 97, σύμφωνα με το κέντρο πληροφόρησης της χώρας για την πανδημία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κικίλιας: «Υπολογίζουμε τον Ιούνιο να εμβολιάζουμε τους υγιείς σαραντάρηδες»

Ιωάννης της Κλίμακος: Χριστιανός ασκητής από τη Συρία

Κίνα: 21 ανθρακωρύχοι εγκωβίστηκαν μετά από ατύχημα σε ορυχείο στην περιοχή Σιντζιάνγκ