Κόσμος

Τέσσερα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα θα υποδεχθεί η Σλοβενία

ανήλικα προσφυγόπουλα

Η Σλοβενία θα υποδεχθεί τέσσερα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά από τα κέντρα μεταναστών στα ελληνικά νησιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Άλες Χόις, διευκρινίζοντας ότι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας (αναμένεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου), είναι τα παιδιά να είναι ηλικίας κάτω των δέκα ετών.

Η Σλοβενία εξέφρασε ετοιμότητα «να δεχτεί τα παιδιά και να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην "πρώτη γραμμή" δίνοντας αγώνα ενάντια στις παράνομες μεταναστεύσεις», δήλωσε ο κ. Χόις, μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Η διαδικασία υποδοχής των ασυνόδευτων ανήλικων συντονίζεται με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, υπογράμμισε ο Σλοβένος υπουργός Εσωτερικών. Επισήμανε, επίσης, ότι υπάρχουν περισσότεροι από 6.000 μετανάστες στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη και ελαφρώς λιγότεροι στη Σερβία που πιθανότατα θα περιμένουν να περάσει η πανδημία της Covid-19 και στη συνέχεια να προχωρήσουν προς τις χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κόσμος

Τυνησία: Η ΕΕ ζήτησε την άμεση αποκατάσταση της θεσμικής σταθερότητας

τυνησία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε σήμερα «την αποκατάσταση της θεσμικής σταθερότητας το συντομότερο δυνατό» στην Τυνησία μετά την αναστολή του κοινοβουλίου και την αποπομπή του πρωθυπουργού από τον πρόεδρο της χώρας Κάις Σάγεντ.

«Ζητάμε να επαναληφθεί η κοινοβουλευτική δραστηριότητα, να γίνουν σεβαστά τα θεμελιώδη δικαιώματα και να αποφευχθεί οποιαδήποτε μορφή βίας (..) Η διατήρηση της δημοκρατίας και της σταθερότητας της χώρας αποτελούν προτεραιότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί με τη μέγιστη προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης στην Τυνησία. Η πρόσδεση της χώρας στις δημοκρατικές αξίες, ο σεβασμός στο κράτος δικαίου, το Σύνταγμα και το νομοθετικό πλαίσιο θα πρέπει να διαφυλάσσονται, ενώ παράλληλα να εισακούγονται οι επιθυμίες και οι προσδοκίες του λαού της Τυνησίας», τόνισε ο Μπορέλ.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ επανέλαβε «τη σημαντική στήριξη της Ένωσης και των κρατών μελών της προς την Τυνησία στο πλαίσιο της ευρείας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η Κούβα καταγγέλλει ότι η πρεσβεία της στο Παρίσι δέχτηκε επίθεση με μολότοφ

Λεβερκούζεν: Σοβαρά τραυματίες και αγνοούμενοι από την έκρηξη σε εργοστάσιο (βίντεο)

Αλβανία: Έκλεψαν οστά Ελλήνων ηρώων του 1940!