Κόσμος

Ταϊλάνδη: Αυτά είναι τα τέσσερα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο (φωτο)

ταϊλάνδη παιδιά

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την απίστευτη περιπέτεια των παιδιών και του προπονητή τους στη σπηλιά της Ταϊλάνδης. Μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες των τεσσάρων αγοριών που θεωρείται πως είναι οι πρώτοι διασωθέντες. Όλα τα παιδιά μεταφέρθηκαν αμέσως μετά τη διάσωσή τους στο νοσοκομείο, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική μονάδα για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Το πρώτο από τα παιδιά που διασώθηκαν από τους δύτες ήταν ο 13χρονος Μονκόλ Μπουνπιάμ, γνωστός και ως Μαρκ.

ταϊλάνδη παιδιά

ταϊλάνδη παιδιά, by renas

 Ακολούθησε ο 14χρονος Πράιακ Σούταμ, τον οποίο αποκαλούν και Νότε.

ταϊλάνδη παιδιά

ταϊλάνδη παιδιά, by renas

Τα άλλα δύο παιδιά που σώθηκαν είναι ο 11χρονος Nattawut 'Tle' Takamsai, και ο 15χρονος Pipat Bodhi, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αξιωματούχος στο Daily Beast.

ταϊλάνδη παιδιά

ταϊλάνδη παιδιά, by renas

 

ταϊλάνδη παιδιά

ταϊλάνδη παιδιά, by renas

Σύμφωνα με ταϊλανδό αξιωματούχο η κατάσταση των παιδιών είναι καλή και θα μπορέσουν αργότερα σήμερα να δουν τις οικογένειές τους.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις - κυριώς οι αιματολογικές - τα παιδιά δεν θα πρέπει να έρθουν σε σωματική επαφή με τους συγγενείς τους.

Διαβάστε επίσης:
Ταϊλάνδη: Αγωνία για τη διάσωση των 8 παιδιών και του προπονητή τους (live)

 

Κόσμος

ΗΠΑ - κορωνοϊός: Για εκτόξευση των κρουσμάτων προειδοποιεί ο δρ Αντονι Φάουτσι

άντονι φάουτσι

Ο Αντονι Φάουτσι προειδοποιεί για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 μετά την Γιορτή των Ευχαριστιών που συνοδεύθηκε από την μετακίνηση εκατομμυρίων Αμερικανών στην χώρα.

«Σε δύο ή τρεις εβδομάδες, θα δούμε νέα αναζωπύρωση της πυρκαγιάς», προειδοποίησε ο διευθυντής Αμερικανικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων και ένας από τους πλέον σεβαστούς επιστήμονες των ΗΠΑ στο δίκτυο ABC.

Τουλάχιστον 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι ταξίδεψαν αεροπορικώς εντός των ΗΠΑ την παραμονή της Γιορτής των Ευχαριστιών, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από την έναρξη της επιδημίας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας TSA, η οποία είναι επιφορτισμένη με τους ελέγχους ασφαλείας στα αμερικανικά αεροδρόμια.

«Αυτό το σαββατοκύριακο, με όλες αυτές τις μετακινήσεις, μας ανησυχεί», δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας Υγείας Μπρετ Τζιρουά στο CNN. «Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία γνωρίζουν μία κορύφωση και βρίσκονται στις 95.000 περίπου. Περί το 20% των ασθενών στα νοσοκομεία είναι περιστατικά Covid, κατά συνέπεια, είναι μία πολύ επικίνδυνη περίοδος», πρόσθεσε.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί σε 46 αμερικανικές πολιτείες, ανάμεσά τους η Νεβάδα, το Οχάιο, η Πενσιλβάνια, σύμφωνα με στοιχεία της Washington Post.

Η χώρα με τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο, περισσότερους των 266.000, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν την Παρασκευή το φράγμα των 13 εκατομμυρίων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον απολογισμό του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Στην συγκυρία αυτή, ο δρ Φάουτσι εξήγησε ότι δεν προβλέπεται χαλάρωση των συστάσεων για αποφυγή των μετακινήσεων ή των περιοριστικών μέτρων πριν από τα Χριστούγεννα.

Στην Καλιφόρνια, νέα περιοριστικά μέτρα ετέθησαν σε ισχύ απέναντι στην αύξηση των κρουσμάτων: απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ στο Λος Αντζελες απαγορεύονται οι περισσότερες δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις από την Δευτέρα.