Κόσμος

Σε μπελάδες πασίγνωστη εταιρία εξαιτίας διαφημιστικού σποτ - Γιατί ζήτησε συγγνώμη

διαφημιστικό σποτ KFC.jpg

Η διάσημη αλυσίδα γρήγορου φαγητού και δη κοτόπουλων βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να ζητήσει συγγνώμη εξαιτίας διαφήμισής της στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, υπήρξε παρέμβαση τοπικής ομάδας που διεξάγει εκστρατείες κατά της αντικειμενοποίησης των γυναικών. Η Collective Shout, όπως λέγεται η ομάδα, χαρακτήρισε τη διαφήμιση μια «οπισθοδρόμηση σε κουρασμένα και απαρχαιωμένα στερεότυπα», που παρουσιάζουν τις νεαρές γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα, τα οποία υπάρχουν μόνο για την ικανοποίηση των ανδρών. 

Τι ακριβώς όμως δείχνει το βίντεο;

Αν και κρατά μόνο 15 δεύτερα δείχνει μία νεαρή γυναίκα η οποία «τσεκάρει» τη φιγούρα του σώματός της και τα οπίσθιά της στα φιμέ τζάμια παρκαρισμένο οχήματος. Στη συνέχεια σκύβει στο παράθυρο και «τακτοποιεί» το πλούσιο στήθος της στο στενό μπλουζάκι.

Τότε, το τζάμι χαμηλώνει και η κάμερα δείχνει δύο νερά αγόρια που κοιτάνε εντυπωσιασμένα από το θέαμα και μια μεγαλύτερη γυναίκα, μάλλον η μαμά τους, η οποία παρακολουθεί με εμφανώς αποδοκιμαστικό βλέμα.

Η διαφήμιση προβλήθηκε στην τηλεόραση αλλά και στο κανάλι YouTube της αλυσίδας fast food.

 

 

Κόσμος

Τσαβούσογλου για επίθεση στην ελληνική σημαία: Λάθος κίνηση, σεβόμαστε τις σημαίες

Κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία στο Καστελόριζο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταδίκασε την προβοκάτσια σε βάρος της ελληνικής σημαίας που είναι ζωγραφισμένη σε βράχο στο Καστελόριζο.

Ο Τούρκος υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα σε τηλεοπτική εκπομπή και δήλωσε πως η κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία δεν είναι σωστή κίνηση. Όπως είπε, η σημαία όλων των χωρών πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό.

Παρά την ένταση με την Ελλάδα, συνέχισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Ο Τούρκος υπουργός τόνισε πως η Τουρκία έδειχνε πάντα σεβασμό απέναντι στις σημαίες άλλων εθνών και επανέλαβε πως η επίθεση δεν ήταν σωστή.