Κόσμος

Σε μπελάδες πασίγνωστη εταιρία εξαιτίας διαφημιστικού σποτ - Γιατί ζήτησε συγγνώμη

διαφημιστικό σποτ KFC.jpg

Η διάσημη αλυσίδα γρήγορου φαγητού και δη κοτόπουλων βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να ζητήσει συγγνώμη εξαιτίας διαφήμισής της στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, υπήρξε παρέμβαση τοπικής ομάδας που διεξάγει εκστρατείες κατά της αντικειμενοποίησης των γυναικών. Η Collective Shout, όπως λέγεται η ομάδα, χαρακτήρισε τη διαφήμιση μια «οπισθοδρόμηση σε κουρασμένα και απαρχαιωμένα στερεότυπα», που παρουσιάζουν τις νεαρές γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα, τα οποία υπάρχουν μόνο για την ικανοποίηση των ανδρών. 

Τι ακριβώς όμως δείχνει το βίντεο;

Αν και κρατά μόνο 15 δεύτερα δείχνει μία νεαρή γυναίκα η οποία «τσεκάρει» τη φιγούρα του σώματός της και τα οπίσθιά της στα φιμέ τζάμια παρκαρισμένο οχήματος. Στη συνέχεια σκύβει στο παράθυρο και «τακτοποιεί» το πλούσιο στήθος της στο στενό μπλουζάκι.

Τότε, το τζάμι χαμηλώνει και η κάμερα δείχνει δύο νερά αγόρια που κοιτάνε εντυπωσιασμένα από το θέαμα και μια μεγαλύτερη γυναίκα, μάλλον η μαμά τους, η οποία παρακολουθεί με εμφανώς αποδοκιμαστικό βλέμα.

Η διαφήμιση προβλήθηκε στην τηλεόραση αλλά και στο κανάλι YouTube της αλυσίδας fast food.

 

 

Κόσμος

Νεκρή 8χρονη από τη σπάνια ασθένεια των πρόωρων γηρατειών

κοριτσάκι

Το νεαρότερο θύμα της προγηρίας, μιας σπάνιας γενετικής ασθένειας που επηρεάζει μόλις 160 ανθρώπους στον πλανήτη, έγινε ένα κοριτσάκι 8 χρονών από την Ουκρανία, του οποίου η βιολογική ηλικία πλησίαζε τα 80 χρόνια.

Πρόκειται για το σύνδρομο Hutchinson-Gilford ή αλλιώς προγηρία το οποίο προσβάλλει το δέρμα, το μυοσκελετικό σύστημα και τα αγγεία και χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις πρόωρου γήρατος. Σύμφωνα με επιστήμονες προσβάλλει μόλις 1 στα 20 εκατομμύρια νεογέννητα στον πλανήτη

Η επίσημη αιτία θανάτου της ήταν η πολυοργανική ανεπάρκεια εξαιτίας της πρόωρης γήρανσης. 

Όπως έλεγε η μητέρα της σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε όταν η Άννα ήταν 3 χρόνων, το κοριτσάκι περπάτησε όταν ήταν 10 μηνών. Στους 11 μήνες την ακολουθούσε σε όλο το σπίτι αλλά φοβόταν το φως, οπότε έβγαινε έξω από αυτό, όταν σκοτείνιαζε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πάσχοντες από προγηρία πεθαίνουν συνήθως από εγκεφαλικά. Η Άννα υπέφερε από πολλαπλά εγκεφαλικά, τα οποία επηρέασαν την κίνηση των χεριών και των ποδιών της.