Σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη της Ρωσίας είναι η ανάπτυξη της Άπω Ανατολής και της Αρκτικής δηλώνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, το μέλλον βρίσκεται σε αυτές τις περιοχές, γι αυτό η χώρα άρχισε να συμμετέχει σε αναπτυξιακά έργα στην Άπω Ανατολή από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.
«Δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε προσοχή στην Άπω Ανατολή γιατί εκεί είναι το μέλλον της χώρας. Όπως και στην Αρκτική, καθώς σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν ορυκτοί πόροι. Πρέπει να αναπτύξουμε αυτά τα εδάφη», λέει ο Πούτιν.
Η Άπω Ανατολή, τονίζει ο Ρώσος πρόεδρος είναι από τις σημαντικότερες περιοχές της χώρας, τεράστια σε έκταση και αραιοκατοικημένη, καθώς εκεί ζουν συνολικά 12 εκατομμύρια πολίτες.
ΗΤουρκία: Δέκα μαχητές του PKK νεκροί σε αεροπορικές επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ Ασία αναπτύσσεται σήμερα με ρυθμό που καμία άλλη περιοχή στον κόσμο δεν αναπτύσσεται. Δεν είναι τυχαίο που ξεκίνησε η ανάπτυξη της Άπω Ανατολής υπογραμμίζει ο Πούτιν. «Οι τάσεις στην παγκόσμια οικονομία είναι τέτοιες που οι αγορές και οι συνεργασίες με την ευρεία έννοια της λέξης, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών, γίνονται όλο και πιο ενδιαφέρουσες».
Διαβάστε επίσης
Ισραηλινός στρατός: Σκοτώσαμε τέσσερις μαχητές που προσπάθησαν να διεισδύσουν από τον Λίβανο
Τουρκία: Δέκα μαχητές του PKK νεκροί σε αεροπορικές επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ