Κόσμος

Πακιστάν: Μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου στο σπίτι του τον «πατέρα των Ταλιμπάν»

Sami ul-Haq.jpg

Μαχαιρωμένος και νεκρός μέσα στο σπίτι του βρέθηκε ο Πακιστανός κληρικός Sami ul-Haq, γνωστότερος ως «πατέρας των Ταλιμπάν», όπως ανακοίνωσε ο γιος του την Παρασκευή.

Ο Πακιστανός μουλάς δολοφονήθηκε άγρια με μαχαίριο τη στιγμή που αναπαυόταν στο κρεβάτι του. «Ο οδηγός του βγήκε από το δωμάτιο για λίγη ώρα. Όταν επέστρεψε, αντίκρισε τον πατέρα μου στο κρεβάτι του, σε μία λίμνη αίματος. Ήταν ήδη νεκρός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γιος του Maulana Hamidul Haq.

Ο «πατέρας των Ταλιμπάν» ήταν 83 ετών και ευθύνεται για την οργάνωση σειράς ενεργειών της αφγανικής τρομοκρατικής ομάδας.

Κόσμος

Κορωνοϊός – ΕΜΑ: 325 περιστατικά θρομβώσεων παγκοσμίως μετά από χορήγηση εμβολίου

εμβολιο κορωνοϊού

Στα 325 ανέρχονται παγκοσμίως τα περιστατικά θρομβώσεων, που συνδυάζονται με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, μετά από τη χορήγηση εμβολίου κατά του κορωνοϊού,ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ο Πίτερ Αρλέτ, επικεφαλής ανάλυσης δεδομένων του ΕΜΑ, δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί 287 περιστατικά που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, 8 με το αυτό της Johnson & Johnson, 25 με της Pfizer και 5 με της Moderna.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, μέχρι χθες το βράδυ 20:00 ώρα Ελλάδας έχουν χορηγηθεί τουλάχιστον 901.600.000 δόσεις εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού σε τουλάχιστον 206 χώρες ή εδάφη.

ειδησεις σημερα 

Κορωνοϊός: Στα 3.789 τα νέα κρούσματα - 87 θάνατοι - 847 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός - λύματα: Μεγάλη αύξηση σε Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: 48 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ στην Αττική