Κόσμος

Ο Γιούνκερ μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον την ώρα που μαίνεται ο εμπορικός "πόλεμος" Ε.Ε - ΗΠΑ

16-09-36-image-43.jpg

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν μεταβαίνει στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με συγκεκριμένη εμπορική προσφορά, τόνισε με ανακοίνωσή της η Κομισιόν, συνομιλίες που γίνονται με τις ευλογίες του Βερολίνου, καθώς χθες χαιρέτισε τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον. 
Παράλληλα το Πεκίνο ξεκαθάρισε πως δεν θα προχωρήσει σε υποτίμηση του γουάν για να στηρίξει τις κινεζικές εξαγωγές, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στον Αμερικανό πρόεδρο που κατηγόρησε Ε.Ε. και Κίνα για χειραγώγηση των νομισμάτων τους και της νομισματικής τους πολιτικής. 
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μεταβαίνει την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον για να προσπαθήσει να αποτρέψει έναν ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο με τον Ντόναλντ Τραμπ. Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στις εμπορικές εντάσεις μετά την επιβολή δασμών στις αμερικανικές εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ και τις απειλές του Τραμπ για την επέκταση αυτών των μέτρων και στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.

Κόσμος

Οργή Ερντογάν για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο: "Ξεκινάμε γεωτρήσεις"

Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, πως άρχισαν εκ νέου οι γεωτρήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Τούρκος Πρόεδρος κατήγγειλε την Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της».

Δεν τίθεται ανάγκη συνομιλίων με «όσους δεν έχουν δικαιώματα, ειδικά σε θαλάσσιες ζώνες», είπε ο Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στην Αθήνα σχετικά με την υπογραφή συμφωνίας με την Αίγυπτο για μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ.

«Η νέα συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για τις θαλάσσιες ζώνες είναι ‘άνευ αξίας’ όσον αφορά στο θέμα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης στην Ανατολική Μεσόγειο».