Δευτέρα 26 ΑΥΓ 2019 08:02
 • Ηρακλειο
  25°C
 • Χανια
  25°C
 • Ρεθυμνο
  25°C
 • Λασιθι
  26°C
Ekriti.gr Logo

Το νέο τρένο-σφαίρα που δοκιμάζει η Ιαπωνία με τα 400 χλμ. την ώρα! (Βίντεο)

Το νέο τρένο-σφαίρα που δοκιμάζει η Ιαπωνία με τα 400 χλμ. την ώρα! (Βίντεο)

τρένο σφαίρα.jpg

Την επιστροφή της στην κορυφή των χωρών που διαθέτουν τα ταχύτερα τρένα στον κόσμο οραματίζεται η Ιαπωνία καθώς ετοιμάζεται να δοκιμάσει ένα νέο «τρένο σφαίρα», που μπορεί να πιάσει έως και τα 400 χλμ/ώρα!

Το τρένο Alfa X αναμένεται να ξεκινήσει τα πρώτα του δρομολόγια το 2030 και όπως υπολογίζεται θα αναπτύσσει μέση ταχύτητα 360 χλμ/ώρα που το καθιστά ταχύτερο από το κινεζικό τρένο υψηλής ταχύτητας G5736 που συνδέει την Γκουαντζού με το Χονγκ Κονγκ.

To ιαπωνικό τρένο ALFA-X, που βλέπουμε στο βίντεο, θα λειτουργήσει το 2030
Το πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι του ιαπωνικού «τρένου-σφαίρα» θα γίνει το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής μεταξύ Αομόρι και Σεντάι και θα είναι το πρώτο μιας σειράς δοκιμών που θα γίνουν την επόμενη τριετία. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια γραμμή υψηλής ταχύτητας που θα φθάνει από το κύριο νησί της Ιαπωνίας το Χόνσου μέχρι το Σαπόρο, τη μεγαλύτερη πόλη του βορειότερου νησιού, του Χοκάιντο.

Διαβάστε επίσης. . .

Οι ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται έναντι της απειλής που εγείρουν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν...
Η αύξηση της φορολόγησης στο κρέας, για να γίνει πιο βιώσιμη η κτηνοτροφία, συζητείται όλο και περισσότερο στη Γερμανία ...
Η αστυνομία της Βαρκελόνη ς μοίρασε περισσότερες από 100 "συσκευασίες ρούχων για έκτακτες ανάγκες" σε λουόμενους που...