Κόσμος

Μετέτρεψε την έκθεση επίπλων σε καταφύγιο για τους άστεγους

στρώματα χάρβει

Μπορεί ένας πάστορας να αρνήθηκε να ανοίξει την εκκλησία του στο Χιούστον (χωρητικότητας 17.000 ατόμων)  για να φιλοξενήσει τους πληγέντες από τον τυφώνα Χάρβεϊ, αλλά αυτός ο ιδιοκτήτης καταστήματος με στρώματα «έβαλε τα γυαλιά» σε όλους.
 

στρώματα χάρβει

στρώματα χάρβει, by mpeka

Συγκεκριμένα, ο κύριος Μακινγκβέιλ θεώρησε πως ήταν καλή ιδέα να μετατρέψει το κατάστημά του με τα δεκάδες στρώματα σε καταφύγιο, στεγάζοντας οικογένειες που έχασαν το σπίτι τους από τον φονικό τυφώνα Χάρβεϊ.
 

στρώματα χάρβει

στρώματα χάρβει, by mpeka

Χωρίς να λογαριάζει τα στρώματα του που ήταν προς πώληση, το αφεντικό υποδέχτηκε άστεγες οικογένειες με ανοιχτές αγκάλες και έδωσε στον καθένα από ένα αναπαυτικό στρώμα για να περάσουν εκεί τις δύσκολες νύχτες.

Εκτός αυτού ο Μακινγκβέιλ εφοδίασε την «γκαλερί» επίπλων του με τρόφιμα, νερό και επιπλέον στρώματα με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να φιλοξενεί συνολικά 400 οικογένειες σε έναν ζεστό χώρο.
 

στρώματα χάρβει

στρώματα χάρβει, by mpeka

«Η γκαλερί επίπλων North Freeway και η γκαλερί Grand Parkway είναι πλέον ανοιχτές ως καταφύγια για όσους έχουν ανάγκη. Έχουμε φαγητό, κρεβάτια, καθαρές τουαλέτες για όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες», έγραψε ο ιδιοκτήτης στο facebook.
 

στρώματα χάρβει

στρώματα χάρβει, by mpeka

Το μόνο σίγουρο είναι πως μία τέτοια κίνηση είναι η καλύτερη απάντηση στον πάστορα, ο οποίος έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο με την απρομυθία του να φιλοξενήσει κόσμο στην εκκλησία.

 iefimerida.gr 

Κόσμος

Ιταλία: «Κόκκινη ζώνη» δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων για τη σύνοδο G20 στην Ρώμη

Ιταλία Αστυνομια

Οι ιταλικές αρχές καθορίζουν τα τελευταία μέτρα ασφαλείας ενόψει της διεθνούς συνόδου της G20 η οποία θα διεξαχθεί στην Ρώμη, το σαββατοκύριακο. Όπως έγινε γνωστό, η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην συνοικία Eur, έξω από το κέντρο της Αιώνιας Πόλης. Θα δημιουργηθεί "κόκκινη", μη προσβάσιμη ζώνη, δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Κύριος στόχος είναι να αποφευχθούν οι βίαιες διαδηλώσεις αμφισβητιών, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην Ρώμη στις 9 Οκτωβρίου, εξαιτίας παρείσδυσης νεοφασιστών σε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών. Παράλληλα, θα κλείσει ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή της διεθνούς συνάντησης και θα ενεργοποιηθεί ειδικός μηχανισμός για τον εντοπισμό και την καταστροφή τυχόν ύποπτων "ντρόουν".

Από αύριο, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και πυροτεχνουργοί των καραμπινιέρων θα ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή του Eur. Για την προστασία, τέλος, των είκοσι συνολικά διεθνών αντιπροσωπειών, εκτός από την αστυνομία, τους καραμπινιέρους και φυσικά τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, αναμένεται να δραστηριοποιηθούν και εκατοντάδες άνδρες του ιταλικού στρατού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Europol: Εκατόν πενήντα συλλήψεις σε επιχείρηση σκούπα κατά του dark web

Ισημερινός: Αυτόχθονες στους δρόμους εναντίον της κυβέρνησης

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Η επίδραση της πανδημίας στην απασχόληση ήταν μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη

ESPA BANNER