Κόσμος

Κίνα: Το Πεκίνο υλοποιεί σταδιακά την περιφερειακή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

ηλεκτρονικό εμπόριο

Το Πεκίνο θα εντείνει τις προσπάθειές του για την εφαρμογή του πλαισίου της περιφερειακής συμφωνίας (Regional Comprehensive Economic Partnership -RCEP) υποστηρίζοντας το ελεύθερο εμπόριο, αλλά και την επέκταση της αμοιβαίας συνεργασίας, όπως αποφάσισε το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας, κατά την προχθεσινή συνεδρίασή του.

Την υλοποίηση του πλαισίου συνεργασίας RCEP υπέγραψαν πρόσφατα στις διασκέψεις τους, οι ηγέτες των χωρών της Ανατολικής Ασίας, με στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, ώστε να αντιμετωπιστούν από κοινού, οι συνθήκες αστάθειας στο διεθνές περιβάλλον, να αυξηθεί το εμπόριο μεταξύ διαφορετικών περιοχών, να σταθεροποιηθούν οι αλυσίδες τροφοδοσίας στο επίπεδο της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά και της παροχής προμηθειών, να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των λαών και να εξυπηρετηθεί σε υψηλό επίπεδο, το άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις του κρατικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ.

«Η RCEP, καθώς είναι η μεγαλύτερη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου σε παγκόσμιο επίπεδο έχει οφέλη για όλες τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτήν και αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο προστασίας, κατά των συνθηκών αστάθειας» δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός.

Η συνεδρίαση της Τρίτης, απαίτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να δραστηριοποιηθούν για τις ευθύνες που ανέλαβαν σε συγκεκριμένες δράσεις, εντός προσδιορισμένου χρονικού πλαισίου υπό τα προβλεπόμενα στην RCEP, αλλά και να επιταχύνουν τις διαδικασίες εσωτερικής επικύρωσης των δράσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπόρις Τζόνσον: Το εμβόλιο πληροί τις αυστηρότερες απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας

 

Κόσμος

Κύπρος: Εκοιμήθη ανήμερα της εορτής του ο ηγούμενος της Μονής Σταυροβουνίου

athanasios_igoymenos_stayrovoynioy.jpg

Εκοιμήθη - ανήμερα της εορτής του - ο ηγούμενος της Ι.Μ Σταυροβουνίου Κύπρου, Αθανάσιος

Ο Γέροντας Αθανάσιος, γεννήθηκε στο χωριό Άσσια το 1925. Το 1940, σε ηλικία 15 χρόνων, προσήλθε στη Μονή Σταυροβουνίου, όπου τρία χρόνια αργότερα ενεδύθη το ράσο, από τον τότε ηγούμενο Βαρνάβα.

Το 1946 εκάρη ρασοφόρος μοναχός και το Μέγα Σάββατο του 1950 έλαβε το μέγα σχήμα του μοναχού από τον διάδοχο του Βαρνάβα, Διονύσιο Β’.

Το ίδιο έτος χειροτονήθηκε ιεροδιάκονος από τον τότε μητροπολίτη Κιτίου (1948-1950) και μετέπειτα αρχιεπίσκοπο Κύπρου (1950-1977) Μακάριο. Το 1957 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον τότε μητροπολίτη Κιτίου Άνθιμο. Πνευματικός χειροθετήθηκε από τον μητροπολίτη Άνθιμο δέκα χρόνια αργότερα, το 1967.

Ο Αθανάσιος εξελέγη ηγούμενος της Μονής Σταυροβουνίου σε διαδοχή του γέροντος Γερμανού, ο οποίος πέθανε στις 31 Αυγούστου 1982. Στις 12 Δεκεμβρίου του έτους αυτού, ο Αθανάσιος προεχειρίσθη σε αρχιμανδρίτη και ενθρονίστηκε στην ηγουμενία της Μονής από τον μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο.

Κατά την περίοδο ηγουμενίας του Αθανασίου, εντάχθηκαν στο δυναμικό της Μονής αρκετοί νέοι μοναχοί, έγιναν δε και αρκετές προσθήκες, αναπαλαιώσεις και επεκτάσεις στα μοναστηριακά οικοδομήματα.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

Η Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, γνωστή και ως Ιερά Μονή Σταυροβουνίου ή απλώς Σταυροβούνι, είναι ένα Ορθόδοξο ανδρικό Μοναστήρι στην Κύπρο που ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου. Αποτελεί έναν από τους τόπους στους οποίους υπάρχει τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού.

μονη σταυροβουνίου κυπρος
μονη σταυροβουνίου κυπρος

Βρίσκεται στην κορυφή ενός βραχώδους λόφου σε υψόμετρο 750 μέτρων κοντά στα χωριά Κόρνος, Πυργά και Κλαυδιά στην επαρχία Λάρνακας. Η τοποθεσία είναι ελαφρώς δυτικά της μέσης περίπου του τριγώνου των πόλεων Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας.

Η πρόσβαση στην Μονή Σταυροβουνίου γίνεται από ένα ασφαλτοστρωμένο δρόμο ο οποίος ενώνεται με τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού, ο οποίος επίσης καταλήγει σε κοντινή έξοδο του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού.

Η Μονή Σταυροβουνίου αποτελεί την πρώτη μαρτυρία μοναστηριού στο νησί και η ίδρυση της ανάγεται γύρω στο 327- 328.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη - κακοκαιρία: Παραλίγο να πέσουν σε γκρεμό παράτολμοι εκδρομείς

Ηράκλειο: Βίντεο σοκ από το νέο θανατηφόρο τροχαίο

Τουρκία: Ακόμα 238 συλλήψεις στον στρατό «για δεσμούς με το δίκτυο Γκιουλέν»