13.000 άνθρωποι στην Καλιφόρνια έλαβαν εντολή να εκκενώσουν τα σπίτια τους , όπου μαίνονται ανεξέλεγκτα 20 πύρινα μέτωπα.
Πάνω από 10.000 πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες που έχουν καταστρέψει εκατοντάδες στρέμματα γης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν με τη συνδρομή 108 ελικοπτέρων και 22 αεροσκαφών που κάνουν ρίψεις νερού από αέρος.

Πυκνό στρώμα καπνού έχει σκεπάσει περιοχή πολλών χιλιομέτρων στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας, όπως αποκαλύπτει μια εικόνα από δορυφόρο που δημοσίευσε η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA).
Οι καιρικές συνθήκες δε βοηθούν το έργο της πυρόσβεσης, καθώς το ποσοστό υγρασίας που έχει καταγραφεί είναι άνω του 10% και ο υδράργυρος κυμαίνεται σε πολύ υψηλότερα για την εποχή επίπεδα, ενώ η Πολιτεία πλήττεται από μια πρωτοφανή ξηρασία εδώ και τέσσερα έτη.