Κόσμος

Και με sms προσπαθεί τώρα η κυβέρνηση Τζόνσον να πείσει τους πολίτες να μείνουν σπίτι

Μπόρις Τζόνσον

Στα κινητά τηλέφωνα των Βρετανών πολιτών και όσων έχουν βρετανικό νούμερο εστάλη SMS από την κυβέρνηση, το οποίο προειδοποιεί το κόσμο έστω και με καθυστέρηση να μην βγαίνουν από δω και στο εξής από τα σπίτια τους, στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το μήνυμα εστάλη ως συνέχεια στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον μετά το κλείσιμο των παμπ, των κινηματογράφων και των θεάτρων, αναλογιζόμενη τις συνέπειες από την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η γενικότερη αισθηση που επικρατεί, σύμφωνα με Ελληνες που διαμένουν στο Λονδίνο, είναι ότι οι κυβερνώντες «τρέχουν και δεν φτάνουν» για να θωρακισουν την βρετανική πρωτεύουσα και ολοκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την ολιγωρία που επέδειξαν και τις λανθασμένες πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με την ταχύτητα εξάπλωσης του ιου, αλλά και τις καταστροφικες συνέπειες που ενδεχομένως να έχει στον πληθυσμό και στην οικονομία.

Κόσμος

Βραζιλία: Με κορωνοϊό ο προσωπάρχης του Προέδρου

εμβόλιο κορωνοϊός οξφόρδη

Ο προσωπάρχης του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο στρατηγός Γουόλτερ Σόουζα Μπράγκα Νέτο, διαγνώστηκε με τη νόσο COVID-19, έγινε σήμερα γνωστό από το γραφείο του κι έγινε ο έβδομος Βραζιλιάνος υπουργός που προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό.

Η κατάσταση της υγείας του Μπράγκα Νέτο είναι καλή και δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα, επισημαίνει το γραφείο του σε μια ανακοίνωση. Θα παραμείνει σε απομόνωση εωσότου υποβληθεί εκ νέου σε εξετάσεις και η κατάστασή του αξιολογηθεί από γιατρούς. Θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι του.

Την περασμένη εβδομάδα, η σύζυγος του Μπολσονάρου και ένας από τους υπουργούς του διαγνώστηκαν με την COVID-19. Και ο πρόεδρος της Βραζιλίας νόσησε από τον νέο κορονοϊό, όμως οι τελευταίες εξετάσεις του δείχνουν ότι δεν είναι πλέον μολυσμένος.

Η Βραζιλία, η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως από την πανδημία μετά τις ΗΠΑ, μετρά περισσότερα από 2,73 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 94.104 νεκρούς.