Κόσμος

Guardian: Η Ελλάδα χαλαρώνει τα capital controls για να δείξει ότι τα χειρότερα πέρασαν

capital control

Η Ελλάδα προχωρά στη χαλάρωση των capital controls για να αποδείξει ότι τα χειρότερα έχουν περάσει επισημαίνει η εφημερίδα Guardian, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις ανώτερου στελέχους της Τράπεζας της Ελλάδας.

Πρόκειται να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης των κεφαλαιακών περιορισμών, που συνδέονται με τις χειρότερες μέρες της οικονομικής κρίσης, καθώς προετοιμάζεται να αποχωρήσει από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης αναφέρει και προσθέτει:

Σηματοδοτώντας ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει σταδιακά στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, η αριστερά κυβέρνηση διπλασιάζει το ποσό αναλήψεων από τη Δευτέρα.

Είναι θέμα ψυχολογίας επισημαίνει στην εφημερίδα στέλεχος της ΤτΕ. «Η χαλάρωση είναι τόσο για την τόνωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των επενδυτών και των καταθετών δείχνοντας ότι οι τράπεζες μπορούν να εργάζονται πλέον υπό κανονικές συνθήκες» προσθέτει. 

Μόλις τρεις μήνες πριν λήξει το τρίτο διεθνές πρόγραμμα διάσωσης, η χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης του ευρώ είναι πρόθυμη να αποδείξει ότι η χρηματοπιστωτική της αναταραχή έχει τελειώσει.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, το όριο στις αναλήψεις μετρητών από τις τοπικές τράπεζες θα αυξηθεί από 2.300 ευρώ σε 5.000 ευρώ το μήνα.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην  ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι στόχος είναι να αρθούν πλήρως οι περιορισμοί το συντομότερο δυνατό εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Η κίνηση αυτή έρχεται ενώ οι πιστωτές της χώρας και το ΔΝΤ απέτυχαν αυτό το Σαββατοκύριακο, να σπάσουν το αίνιγμα της χαλάρωσης του χρέους των 320 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συνάντηση της G7 στον Καναδά. Η Αθήνα ελπίζει για μια λύση για αυτό που θεωρείται ευρέως ως το τελευταίο εναπομείναν εμπόδιο για την οικονομική ανάκαμψη, προτού να επιστρέψει στην "ομαλότητα μετά τη διάσωση" στις 20 Αυγούστου.
 

 

Κόσμος

Όταν μιλάει η καρδιά: Νύφη τραγουδάει με νοήματα το γαμήλιο τραγούδι στον κωφό σύζυγό της

Ο 38χρονος γαμπρός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του

Αυτή είναι η συγκινητική στιγμή που μια νύφη τραγουδάει με νοήματα το γαμήλιο τραγούδι στον κωφό γαμπρό, ενώ περπατάει πάνω στο γαμήλιο χαλί.

Λίγες στιγμές πριν παντρευτεί τον καλό της, η 41χρονη Ελίζαμπεθ Σούσμιθ αποφάσισε να του αφιερώσει το τραγούδι «1.000 Years» της Κριστίνα Πέρι.

Ελίζαμπεθ Σούσμιθ
Ελίζαμπεθ Σούσμιθ

Ο 38χρονος γαμπρός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, βλέποντας τη μέλλουσα γυναίκα του να του κάνει καντάδα χρησιμοποιώντας τη νοηματική γλώσσα.

Ο γαμπρός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του
Ο γαμπρός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του

Η όμορφη Ελίζαμπεθ από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας έμαθε μόνη της πώς να «τραγουδήσει» με νοήματα αυτό το τρυφερό τραγούδι για να κάνει αυτή τη συγκινητική έκπληξη στον σύντροφό της, τη μέρα του γάμου τους.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πείτε «σ’ αγαπώ» χωρίς λόγια!

Αγάπη: 10 αλήθειες που ξεχνάμε

Η αγάπη δε θέλει πολλές εξηγήσεις, μόνο σιωπές…