Κόσμος

Getting to Zero: Η Διεθνής περιβαλλοντική συμμαχία για πλοία με μηδενικές εκπομπές αερίων

κρουαζιερόπλοια

Με στόχο την πλήρη απαλλαγή της ναυτιλίας από τις εκπομπές άνθρακα η συμμαχία Getting to Zero, ένας συνεταιρισμός μεταξύ των Global Maritime Forum, Friends of Ocean Action και του World Economic Forum, επεκτείνεται και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς παγκοσμίως.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού έως το 2050 όταν και προϋποτίθεται από τον ΙΜΟ μείωση 50% στις εκπομπές καυσαερίων που επιτείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2008, τα Zero Emissions Vessels-πλοία με μηδενική εκπομπή αερίων, είναι απαραίτητο να γίνουν πραγματικότητα έως το 2030.

Τα μέλη που απαρτίζουν τη συμμαχία προέρχονται από όλο το φάσμα της ναυτιλίας, συμπεριλαμβάνοντας οργανισμούς από τραπεζικά ιδρύματα έως πολύ γνωστές πλοιοκτήτριες εταιρείες πλοιοκτησίας και έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τον τομέα που υπηρετεί ο καθένας.

Κοινός παρονομαστής σε αυτή την προσπάθεια είναι η αφοσίωση όλων στον στόχο των ZEVs έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια, την ουδετερότητα μεταξύ τεχνολογικών λύσεων, την εμπορική βιωσιμότητα, της συμμετοχικότητας και της ειλικρίνειας με προσανατολισμό στη δράση καθώς οι συμμέτοχοι

Mέλος της συμμαχίας «Getting to Zero» έγινε πρόσφατα και η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία probunkers. Η δική της συνεισφορά θα δοθεί μέσω των εξελίξεων στην αγορά των LNG και bio/synthetic LNG ως ναυτιλιακά καύσιμα.

«Οι στόχοι και το όραμα της Συμμαχίας υιοθετούνται από όλο και περισσότερο κοινό στον κόσμο της ναυτιλίας, καθώς καθίσταται σαφές πως η μοναδική βιώσιμη επιλογή είναι η συνδρομή και συμμόρφωση προς τους στόχους του ΙΜΟ. Στην probunkers θεωρούμε ευθύνη μας την συνεισφορά στο άνοιγμα αυτού του δρόμου υποστηρίζοντας την καθιέρωση του LNG το οποίο ως ναυτιλιακό καύσιμο έχει ήδη κερδίσει την αναγνώριση ως μία από τις επικρατέστερες λύσεις προς το στόχο των Zero Emission Vessels (ZEVs)», δηλώνει ο Αλέξανδρος Προκοπάκης, Chief Executive Officer της probunkers.

Κόσμος

Τουρκία: Πάνω από 65% των πολιτών λένε ότι η χώρα έχει πάρει λάθος δρόμο

τουρκια

Πάνω από το 65% των Τούρκων πιστεύουν ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα με μια νέα έρευνα σχετικά με τις παγκόσμιες ανησυχίες των πολιτών ανά χώρα της εταιρείας Ipsos.

Οι Τούρκοι πολίτες βλέπουν την ανεργία και τη φτώχεια ως τις μεγαλύτερες πηγές ανησυχίας (36%) συγκριτικά με τον κορωνοϊό (33%), διαπίστωσε η έρευνα του «Ipsos the World» τον Φεβρουάριο, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο όπου ο κορoνοϊός παραμένει ο νούμερο ένα προβληματισμός.

Πάντως, η τουρκική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για ένα πακέτο οικονομικών μεταρρυθμίσεων για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της λίρας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα 

Βρετανία: Εντυπωσιακή ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (βίντεο)

Ινδία: Φύλακας ζωολογικού κήπου χαστουκίζει ανήλικο (Βίντεο)

Κορωνοϊός - Γαλλία: Αντιδρά στους διασυνοριακούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς της Γερμανίας