Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Γεωργία: Χιλιάδες μεταναστευτικά αρπακτικά πουλιά πυροβολούνται στη Μαύρη Θάλασσα

πουλι
 clock 19:41 | 19/10/2026
writer icon newsroom ekriti.gr
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο αρπακτικά πουλιά περνούν κάθε φθινόπωρο από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας στη Γεωργία, όμως η εντυπωσιακή μετανάστευσή τους συνοδεύεται από μια απειλή: το παράνομο κυνήγι, που κάθε χρόνο οδηγεί στον θάνατο χιλιάδων πτηνών.

Ο μεταναστευτικός διάδρομος του Μπατούμι προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος παρατηρητών πουλιών, αλλά και κυνηγούς, οι οποίοι πυροβολούν τα πτηνά καθώς διασχίζουν τον ουρανό.

«Είναι πραγματικά οδυνηρό κάθε φορά που ακούς τους πυροβολισμούς. Δεν το συνηθίζεις ποτέ», δήλωσε η Μίτρα Ντανέσβαρ, συντονίστρια καταγραφής πουλιών.

Έλεγχοι για την παράνομη θήρα

Οι γεωργιανές αρχές κατέγραψαν 39 παραβάσεις της νομοθεσίας περί θήρας στην περιοχή κατά τον πρώτο μήνα της φετινής κυνηγετικής περιόδου.

Το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εποπτείας της χώρας ανέφερε ότι πραγματοποιεί περιπολίες όλο το εικοσιτετράωρο, με στόχο την αντιμετώπιση της παράνομης θήρας.

Ο μεταναστευτικός διάδρομος του Μπατούμι αποτελεί σημαντικό πέρασμα για τα αρπακτικά πουλιά κατά την εποχική μετακίνησή τους, ενώ η λαθροθηρία εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για χιλιάδες από αυτά.

Πηγή: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θάνατος Μαζωνάκη: Το νοσοκομειακό «κοκτέιλ» που φέρνει νέα πρόσωπα στο κάδρο των Αρχών

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis