Κόσμος

Γαλλία: Σαράντα πέντε μετανάστες διασώθηκαν στη Μάγχη

Πνίγηκαν 94 μετανάστες που επέβεναν στη λέμβο Πηγή: AP Photo/Sergi Camara

Σαράντα πέντε μετανάστες, μεταξύ των οποίων μια έγκυος και πολλά παιδιά, οι οποίοι επιχειρούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη με ένα σκάφος, διασώθηκαν το Σάββατο στα ανοιχτά της Δουνκέρκης, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Πολλοί από τους διασωθέντες έχουν υποστεί υποθερμία, όμως κατά τα άλλα είναι «σώοι και ασφαλείς».

Οι λιμενικές αρχές φοβούνταν ότι αυτό το Σαββατοκύριακο πολλοί θα επιχειρούσαν να περάσουν παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή ο καιρός προβλεπόταν ιδιαίτερα καλός για την εποχή, όπως ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στους διασώστες. Μολονότι οι απόκρημνοι βράχοι του Ντόβερ μπορεί να φαίνονται πολύ κοντά στις ακτές του Πα-ντε-Καλέ όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, η Μάγχη μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις λέμβους των μεταναστών, λόγω των ανέμων και των ισχυρών ρευμάτων. Στα τέλη Οκτωβρίου, σε ένα ναυάγιο στην περιοχή πνίγηκαν τέσσερις άνθρωποι και άλλοι τρεις αγνοούνται, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια Κούρδων του Ιράκ.

Το Σάββατο Παρίσι και Λονδίνο υπέγραψαν μια νέα συμφωνία για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι θα διπλασιαστούν οι περιπολίες στη γαλλική πλευρά από την 1η Δεκεμβρίου, ενώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ραντάρ θα εντοπίζουν όσους επιχειρούν τον διάπλου.

Κόσμος

Μαύρο ρεκόρ θανάτων στη Βρετανία: Πάνω από 1.600 σε ένα 24ωρο

 Βρετανία, COVID-19

Μαύρο ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό κατέγραψε η Βρετανία, την Τρίτη, τον υψηλότερο αριθμό από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Τις τελευταίες 24, μόλις, ώρες κατέληξαν 1.610 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού έχει μειωθεί κατά 27%, την τελευταία εβδομάδα.

Την προηγούμενη Τρίτη καταγράφηκαν 45.533 μολύνσεις ενώ σήμερα 33.355. Όσον αφορά στον απολογισμό των νεκρών, αυξήθηκαν κατά 30%, σε μία μόνο εβδομάδα, και από 1.243, την περασμένη εβδομάδα, σκαρφάλωσαν στους 1.610 αυτήν.

Το τελευταίο μαύρο ρεκόρ θανάτων στη Γηραιά Αλβιώνα καταγράφηκε στις 13 Ιανουαρίου, οπότε πέθαναν 1.564 άνθρωποι από κορωνοϊό. Η Βρετανία η χώρα με τον χειρότερο απολογισμό θανάτων από κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο. Αρνητική πρωτιά καταλαμβάνει η Βρετανία στον ημερήσιο απολογισμό θανάτων από την πανδημία σε όλο τον κόσμο.

Η χώρα που «φλέγεται» από την έξαρση του κορωνοϊού και την επιθετική μετάλλαξη, έχει παραδοθεί, το τελευταίο διάστημα, στο έλεος της υγειονομικής κρίσης. Οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνουν τους 16,5 ανά εκατομμύριο πληθυσμού, τη στιγμή που εννέα στις δέκα χώρες με τους πιο τραγικούς αριθμούς νεκρών ανήκουν στην Ευρώπη.

Αμέσως μετά τη Βρετανία ακολουθούν, στον τραγικό κατάλογο, συμπληρώνοντας τη μαύρη πεντάδα, Τσεχία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Λιθουανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Υπέρ της μεγαλύτερης παράτασης lockdown στη Γερμανία

Σουηδία: Σχεδόν 10.000 κρούσματα και 268 θάνατοι από την Παρασκευή

Κομισιόν: Στόχος να εμβολιαστεί το 70% των Ευρωπαίων μέχρι το καλοκαίρι