Κόσμος

Γαλλία: Με άδεια τραπέζια κάνουν έκκληση για βοήθεια οι εστιάτορες

κορωνοϊός Γαλλία

Εστιατόρια σε όλη την Γαλλία έβγαλαν άδεια τραπέζια και κρέμασαν έξω στολές σεφ για να διαμαρτυρηθούν για τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, απευθύνοντας έκκληση για μεγαλύτερη κρατική βοήθεια.

Η Γαλλία διέταξε την εφαρμογή της καραντίνας στον κλάδο της φιλοξενίας την 14η Μαρτίου, τρεις ημέρες πριν από το καθολικό κλείσιμο της χώρας, και όλες οι εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση άρχισε να χαλαρώνει κάποιους περιορισμούς την 11η Μαΐου.

«Είναι θλιβερό να μην είναι ανοικτά τα εστιατόρια και τα μπαρ, αποτελούν μέρος της ζωής μας και της κουλτούρας μας», δήλωσε η Ορόρ Μπεγκ, συνιδιοκτήτρια τριών εστιατορίων, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη γέφυρα Alexandre III, στον Σηκουάνα.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας -Εντουάρ Φιλίπ- θα ανακοινώσει μέτρα για τη χαλάρωση των μέτρων καραντίνας σύντομα, αν και δεν είναι γνωστό εάν στις ανακοινώσεις αυτές θα συμπεριληφθούν τα εστιατόρια και τα καφέ, ιδίως στις περιοχές της «κόκκινης ζώνης», όπως στο Παρίσι.

Κόσμος

Ελβετία: Φύλακας ζωολογικού κήπου τραυματίστηκε θανάσιμα από τίγρη

τίγρης

Τον θανάσιμο τραυματισμό μίας φύλακα του ζωολογικού κήπου της Ζυρίχης ανακοίνωσε η διεύθυνση.

Το περιστατικό έγινε μετά το μεσημέρι, όταν η υπηρεσία επείγουσας ανάγκης του κήπου πληροφορήθηκε ότι μία φύλακας είχε δεχθεί επίθεση από τίγρη της Σιβηρίας εντός του κλουβιού που προορίζεται για τα ζώα αυτά.

Ομάδα φυλάκων έφθασε αμέσως επί τόπου και κατόρθωσε να προσελκύσει το ζώο προς τον εξωτερικό χώρο.

Τραυματισμένη, η φύλακας, 55 ετών, δε μπόρεσε να ανακτήσει τις αισθήσεις της και πέθανε στο σημείο της επίθεσης.

Έρευνα θα διαπιστώσει πώς συνέβη το περιστατικό και «για ποιον λόγο η φύλακας βρισκόταν εντός του κλουβιού ταυτόχρονα με το ζώο».