Κόσμος

Γαλλία: Έπεσαν σημαντικά τα νέα κρούσματα, αυξήθηκαν τα θύματα

Γαλλία

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 4.070 νέες μολύνσεις από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο.

Πρόκειται για σημαντική πτώση στις νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις σε σύγκριση με τον απολογισμό του Σαββάτου που ήταν ο τρίτος υψηλότερος, με 14.412 κρούσματα κορωνοϊού, και της Κυριακής με 11.123. Τα στοιχεία της Δευτέρας τείνουν πάντα να είναι χαμηλότερα καθώς τις Κυριακές διεξάγονται λιγότερα διαγνωστικά τεστ.

Ο επταήμερος κινούμενος μέσος όρος των νέων λοιμώξεων, ο οποίος εξομαλύνει τις παρατυπίες που αναφέρονται, διαμορφώθηκε στα 12.083, πάνω από το όριο των 12.000 κρουσμάτων για τέταρτη συνεχή ημέρα, έναντι ενός χαμηλού 272 κρουσμάτων κορωνοϊού στις 27 Μαΐου, δύο εβδομάδες μετά τη λήξη της καραντίνας διάρκειας δυο μηνών στη χώρα.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από την επιδημία του κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 81 και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 31.808, έναντι 27 θανάτων την Κυριακή. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 542.639.

 

Κρήτη

Κρήτη: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων - Δύο άνδρες στην Εντατική

μάσκα ηράκλειο

Μπορεί η Κρήτη σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα τόσο σε αριθμό κρουσμάτων, όσο και σε νοσηλείες για κορωνοϊό, ωστόσο τα 25 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ προκαλούν ανησυχία.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου κρατά για ακόμη μία φορά την "πρωτιά", με 13 κρούσματα, ακολουθούν τα Χανιά με 7, το Λασίθι με 3 και το Ρέθυμνο με 2.

Είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνονται τόσα πολλά κρούσματα, σε μία περίοδο που η διασπορά του κορωνοϊού παρουσιάζει έξαρση και η κυβέρνηση, μετά από εισηγήσεις των ειδικών, θα εφαρμόσει νέο σχέδιο, με μεταξύ άλλων, οριζόντια μέτρα σε όλη τη χώρα, άσχετα από το χρώμα στον χάρτη υγειονομικού κινδύνου.

Η ΠΕ Ηρακλείου που βγήκε πριν από λίγες ημέρες από το "πορτοκαλί" στο"κίτρινο", συνεχίζει να παρουσιάζει ανοδική πορεία, την ώρα μάλιστα που αυξάνονται τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, γεγονός που καταδεικνύει μία χαλαρότητα, που σε καμία περίπτωση δεν βοηθά, στην παρούσα, κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Σήμερα Παρασκευή, στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται:

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων, ένας 42χρονος, ο οποίος ήταν σε καραντίνα στο σπίτι ωστόσο κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο άνδρας δεν είναι διασωληνωμένος.

Στη ΜΕΘ του Βενιζελείου ο 76χρονος ο οποίος παραμένει εκεί από τις 16/10.

Σε κλινικές Covid νοσηλεύονται: 

Στο ΠΑΓΝΗ ένας 79χρονος, στο Βενιζέλειο ένας 66χρονος, στο νοσοκομείο Χανίων ο 70χρονος Αμερικανός και στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μία 81χρονη και ένας 36χρονος.