Κόσμος

Φινλανδία: Σε σούπερ μάρκετ οι πόρτες ανοίγουν με τον αγκώνα!

Φιλανδία

Ο κορωνοϊός άλλαξε την καθημερινότητά μας, ωστόσο πλέον θα λέγαμε πως έχουμε αρχίσει να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένα διαφορετικό σούπερ μάρκετ στην Φινλανδία.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω σούπερ μάρκετ στην Φινλανδία αποφάσισε να πρωτοπορήσει και παρουσίασε νέες λαβές στις πόρτες των ψυγείων του, όπου ο πελάτης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τα χέρια του για να τις ανοίξει, αλλά μπορεί να το κάνει απλώς με τον αγκώνα του.

Με αυτήν την πρωτοπορία, το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ στοχεύει να περιορίσει τις επαφές με τα χέρια συνεπώς και τη διάδοση των μικροβίων, όπως και του κορωνοϊού. Βέβαια, είναι δύσκολο ακόμη να αλλάξουμε όσα κάναμε μέχρι χθες, καθώς όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, μία γυναίκα ανοίγει μεν την πόρτα με τον αγκώνα της, αλλά την κλείνει με το χέρι. Ίσως τελικά να διανύουμε τη μεταβατική εποχή για τον ερχομό μιας νέας πραγματικότητας.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πως θα ταξιδεύουν οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών προς τα νησιά

self test covid

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς.

Ειδικότερα για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι πριν την 1/7/2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών. Τα παιδιά έως 12 ετών απαλλάσσονται όλων των υποχρεώσεων και μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς κανένα τεστ. 

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθενται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test.

Όλες οι υπόλοιπες οδηγίες πτήσεων προς τα νησιά παραμένουν ως έχουν, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΥΠΑ που εκδόθηκε στις 24/7/2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών