Κόσμος

Φάουτσι: Παιδικό βιβλίο για τη ζωή του στην κορυφαία πεντάδα των bestseller στη λίστα των NYT

άντονι φάουτσι

Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται εδώ και πάνω από έναν χρόνο και δικαίως αποκαλούνται ήρωες από την πλειονότητα του κόσμου. Μέσα στο κλίμα αγωνίας για την πορεία της πανδημίας, η άποψή τους έχει βαρύνουσα σημασία και η σύστασή τους αποδεικνύεται σωτήρια.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης, και ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑΆντονι Φάουτσι, με την επιρροή του να είναι τόσο ισχυρή σε όλο τον κόσμο, σε σημείο που ένα παιδικό, εικονογραφημένο βιβλίο για τη ζωή του επιστήμονα να βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τα bestseller, σύμφωνα με τα βιβλία που προτείνουν οι New York Times για τους μικρούς, σε ηλικία, αναγνώστες.

Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε στις 29 Ιουνίου, βρέθηκε στην τέταρτη θέση της λίστας των bestseller, αφήνοντας πίσω βιβλία που επί σειρά ετών κατείχαν σημαντική θέση στη συγκεκριμένη λίστα των New York Times.

Μέσα στις σελίδες του δημοφιλούς βιβλίου, που μοιάζει εξαιρετικά επίκαιρο, τα παιδιά θα διαβάσουν τη διαδρομή του Φάουτσι, από το πώς ξεκίνησε την καριέρα του μέχρι το πώς έφτασε να κατευθύνει ένα ολόκληρο υγειονομικό επιτελείο χώρας όσον αφορά στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Ο λοιμωξιολόγος, ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα παγκοσμίως το τελευταίο διάστημα, μεγάλωσε στο Μπρούκλιν.

Το βιβλίο, που είναι γραμμένο από την την Kate Messner και εικονογραφημένο από την Alexandra Bye, αφηγείται τη ζωή του Φάουτσι από την παιδική και σχολική ηλικία, μέχρι την επαγγελματική καταξίωση και τη συμβολή του στην περιοδο του κορωνοϊού. Στο βιβλίο θα βρει κανείς και συμβουλές για επιστήμονες, όπως και πληροφορίες για τα εμβόλια.

Στη λίστα βρίσκεται πάνω από τα δημοφιλή ''The Wonderful Things You Will Be'' και ''Dragons Love Tacos'' που επί χρόνια ήταν στην κορυφή.

Το βιβλίο γράφτηκε με τη σύμφωνη γνώμη και τη συμβολή του Φάουτσι.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Σοκ με 323 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ: Η κινητή μονάδα κοντά σε όσους τη χρειάζονται (φωτογραφίες)

Κρήτη: Το γκαζάκι προκάλεσε έκρηξη στο διαμέρισμα!

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Χαμόγελα σε εστίαση και λιανικό εμπόριο

Καφετέρια

Τη θετική εικόνα που επικρατεί στην τοπική αγορά, εστίαση και λιανικό εμπόριο, έδωσαν σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη, εκπρόσωποι των κλάδων, αφήνοντας την αίσθηση ότι η σκιά της πανδημίας αρχίζει σιγά σιγά να μικραίνει και η οικονομία να επιστρέφει σε pro covid ρυθμούς.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη οι συνάδελφοι της εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη ροή πελατών το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Παρά τους περιορισμούς της πανδημίας και τον διαχωρισμό των πελατών σε εμβολιασμένους και μη η επισκεψιμότητα ήταν καλή. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, το βάρος του ελέγχου των πιστοποιητικών που πέφτει στους ώμους των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων, είναι ανεπιθύμητο και είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Στον χώρο του λιανικού εμπορίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Μανώλης Κουμαντάκης, διαπίστωσε μια αύξηση στους τζίρους με την κινητικότητα το 2021 να “έχει ξεπεράσει το 2020”. Ο ίδιος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι μπαίνουν στον “καλύτερο μήνα του έτους” από άποψη εμπορικότητας, τον Νοέμβριο, καθώς έρχεται “καταιγίδα” ονομαστικών εορτών, για να ακολουθήσουν το δίμηνο Δεκεμβρίου Ιανουαρίου η Χριστουγεννιάτικη περίοδος όπου παραδοσιακά ο καταναλωτισμός χτυπάει … κόκκινο!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Αρκαλοχώρι: Αγωνία και για την τοπική επιχειρηματικότητα

Κρήτη: Μεταφορικό ισοδύναμο μόνο για ευπαθείς ομάδες

Κρήτη - κορωνοϊός: Για αρκετό καιρό στη ΜΕΘ οι περισσότεροι ασθενείς

ESPA BANNER