Κόσμος

Ένταση ανάμεσα σε Κίνα και Ταϊβάν: Νέα επίδειξη ισχύος από το Πεκίνο

αεροπλανα

Σε ακόμη μια επίδειξη ισχύος προβαίνει η Κίνα προς την Ταϊβάν, αφότου το αυτοδιοικούμενο νησί ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ενταχθεί στη Συνολική και Προοδευτική Συμφωνία για τη Διασυνοριακή Ειρηνική Εταιρική Σχέση (CPTPP).

Η Κίνα, συγκεκριμένα, έστειλε 25 αεροσκάφη στο εναέριο χώρο της Ταϊβάν, σε μια από τις μεγαλύτερες επιδρομές των τελευταίων μηνών και ενώ οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν οξυνθεί.

Σύμφωνα με την Ταϊπέι, 22 μαχητικά, ανάμεσά τους 18 J-16 και τέσσερα Su-30s, πέταξαν συνοδεία δύο πυρηνικών βομβαρδιστικών H-6 και ενός Y-8 αναγνωριστικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς της Ταϊβάν, μαχητές έτρεξαν όταν ήχησαν μηνύματα συναγερμού και στη συνέχεια ενεργοποιήθηκε η πυραυλική άμυνα για να παρακολουθηθεί η κατάσταση.

Την Παρασκευή, ο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών πέρασε στη ζώνη αεροπορικής άμυνας της Ταϊβάν, από τις 15 Ιουνίου, οπότε 28 αεροσκάφη προσέγγισαν το νησί.

Η συγκεκριμένη αποστολή σημειώθηκε, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για τα υποβρύχια, AUKUS, που προκάλεσε την οργή του Πεκίνου.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Έτοιμο το κλειστό για να φιλοξενήσει τους πληγέντες (Φωτογραφίες)

Καθηγητής Καρύδης στο Ράδιο Κρήτη: Κατεδάφιση και όχι επισκευή για τα "πληγωμένα" κτίρια

Ηράκλειο - σεισμός: Ξεκίνησαν οι καταγραφές ζημιών στις επιχειρήσεις

Κόσμος

ECDC: Πιθανόν να κυριαρχήσει η μετάλλαξη Omicron τους επόμενους μήνες

Μετάλλαξη Όμικρον

Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν "σημαντικό πλεονέκτημα» της νέας παραλλαγής επί της παραλλαγής Δέλτα

Η παραλλαγή Ομικρον είναι πιθανόν να κυριαρχήσει στην Ευρώπη «τους προσεχείς μήνες», προκαλώντας περισσότερο από το ήμισυ των κρουσμάτων της Covid-19, αναφέρεται σε έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Με βάση μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάσθηκε το ECDC, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ομικρον είναι πιθανόν να προκαλεί τους προσεχείς μήνες περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των μολύνσεων με τον SARS-CoV-2 στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο που περιλαμβάνει τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και την Νορβηγία.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν σημαντικό πλεονέκτημα» της νέας παραλλαγής επί της παραλλαγής Δέλτα, η οποία είναι κυρίαρχη μέχρι στιγμής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ECDC.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για το κρούσμα στα Χανιά

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Καταγγέλουν μειωμένο αριθμό οικίσκων

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER