Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση Πάπα για ενότητα σε επίσκεψη στην Ινδονησία (βίντεο)

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
 clock 21:20 | 04/09/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε την Τετάρτη (4/9) τους πολιτικούς ηγέτες στην Ινδονησία, την πολυπληθέστερη χώρα με μουσουλμάνους στον κόσμο, να προφυλαχθούν από τον θρησκευτικό εξτρεμισμό, ο οποίος, όπως είπε, διαστρέβλωνε τις πεποιθήσεις των ανθρώπων μέσω της "απάτης και της βίας".

Σε μια γεμάτη πρώτη ολόκληρη μέρα του μακρύτερου ταξιδιού του στο εξωτερικό, που περιλαμβάνει εννέα ημέρες στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου οι Χριστιανοί είναι μια μικρή μειονότητα, ο ποντίφικας συνάντησε επίσης ντόπιους Καθολικούς και τους ζήτησε να μην επιβάλλουν την πίστη τους σε άλλους.

Σε ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο της Τζακάρτα, απαυθυνόμενος προς τους πολιτικούς ηγέτες της Ινδονησίας, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι η Καθολική Εκκλησία θα αυξήσει τις προσπάθειές της για διαθρησκευτικό διάλογο με την ελπίδα να βοηθήσει στην καταπολέμηση του εξτρεμισμού.

Image
ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

«Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να εξαλειφθούν οι προκαταλήψεις και να αναπτυχθεί ένα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης», είπε ο 87χρονος Πάπας και πρ'οσθεσε:«Αυτό είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης του εξτρεμισμού και της μισαλλοδοξίας, που μέσω της διαστρέβλωσης της θρησκείας προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους χρησιμοποιώντας εξαπάτηση και βία»,

Ο επί 10 χρόνια πρόεδρος της Ινδονησίας, Joko Widodo, ευχαρίστησε τον πάπα Φραγκίσκο για τις εκκλήσεις του για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας . «Η Ινδονησία εκτιμά τη στάση του Βατικανού που συνεχίζει να εκφράζει (και) καλεί για ειρήνη», είπε στην χαιρετιστική ομιλία του. Περίπου το 87% του πληθυσμού της Ινδονησίας των 280 εκατομμυρίων είναι μουσουλμάνοι. Η ελευθερία της θρησκείας είναι κατοχυρωμένη στο σύνταγμα της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστραλία: Η στιγμή που φάλαινα εκτοξεύει άνδρα στον αέρα (βίντεο)

Τρόμος στο διάστημα: Απόκοσμος θόρυβος στην πόρτα του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού (βίντεο)

Ουκρανία: "Πήραν πόδι" οι περισσότεροι υπουργοί που υπέβαλαν παραιτήσεις

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis