Κόσμος

Δημόκριτος Ζερβάκης - Εθνική Φρουρά: Ανάδειξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς

Εθνική Φρουρά Δημόκριτος Ζερβακης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Το μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του ΓΕΕΦ ο Αρχηγός, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο Επίτροπος Εθελοντισμού, κος Γιάννης Γιαννάκη στην παρουσία του Υπαρχηγού, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Χρυσηλίου και του Επιτελάρχη, Αντιστράτηγου Απόστολου Περβολαράκη.

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΓΕΕΦ και Γραφείου Επιτρόπου Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΓΕΕΦ και Γραφείου Επιτρόπου Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Σκοπός του μνημονίου είναι εδραίωση συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αφορούν την ανάπτυξη δράσεων που θα συμβάλουν στην καλλιέργεια του εθελοντισμού στην Κύπρο.

Ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγός Δημόκριτος Ζερβάκης στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι μέσα από αυτές τις συνεργασίες, η Εθνική Φρουρά, πέραν της ανάδειξης του κοινωνικού της χαρακτήρα, καλλιεργεί παράλληλα στα μέλη της, το πνεύμα της εθελοντικής συνείδησης και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εθνική Φρουρά: Οι εντυπωσιακές βολές από τα νέα πυροβόλα "Αλέξανδρος" (Βίντεο)

Κατεχόμενα: Νέοι λεονταρισμοί Οκτάι - Τατάρ και εμμονή σε λύση δύο κρατών

Σεμινάριο του ΟΑΣΕ για τα Στρατιωτικά Δόγματα με συμμετοχή Δημόκριτου Ζερβάκη

Κόσμος

«Οχι» της Κομισιόν για αγορά 100 εκατ. επιπλέον δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca

astrazeneca

Δεν θα ενεργοποιήσει τη δυνατότητα του συμβολαίου με την AstraZeneca η Κομισιόν, για την αγορά επιπλέον 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου για τον Covid-19.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η προθεσμία για την ενεργοποίηση της ρήτρας για την αγορά 100 εκατ. επιπλέον δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca είχε ήδη λήξει και η ΕΕ δεν σκοπεύει να την ενεργοποιήσει.

Η Επιτροπή έχει παραγγείλει 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον Covid-19 από την AstraZeneca ως μέρος ενός συμβολαίου που περιελάμβανε 400 εκατομμύρια δόσεις, εκ των οποίων τα 100 εκατομμύρια ήταν προαιρετικά.

Νωρίτερα σήμερα το Politico ανέφερε ότι η Κομισιόν θα προσέφευγε νομικά κατά της AstraZeneca λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις των εμβολίων, ωστόσο εκπρόσωπος της Επιτροπής αργότερα ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση ακόμη.

Η απόφαση της Κομισιόν να μην προχωρήσει στην αγορά των πρόσθετων 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου του βρετανο-σουηδικού φαρμακευτικού κολοσσού αποτελεί την τελευταία ένδειξη ότι οι Βρυξέλλες επιζητούν να πάρουν αποστάσεις από την AstraZeneca, εν μέσω ενός τεταμένου κλίματος μετά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων.

Και είναι μία ακόμη ένδειξη ότι η ΕΕ επιθυμεί να βάλει στο περιθώριο εμβόλια που έχουν συνδεθεί με πολύ σπάνια περιστατικά θρομβώσεων ποντάροντας στο ότι οι άλλοι προμηθευτές της, με πρώτες τις Pfizer/BioNTech, θα παραδώσουν ικανό αριθμό δόσεων ώστε να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού της Ένωσης μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Η Κομισιόν είναι σε επαφές με τις Pfizer/BioNTech για έως και 1,8 δισ. δόσεις του εμβολίου τους μέχρι το 2023. Αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική εστίασης σε εμβόλια που χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA, άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι ο μοναδικός λόγος. Σε δήλωσή της την περασμένη εβδομάδα η Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι η Pfizer «αποδείχθηκε αξιόπιστος εταίρος».

ειδησεις σημερα 

Κορωνοϊός: Επεκτείνεται το ωράριο εμβολιασμού έως τις 10 το βράδυ

Γεωργιάδης - κορωνοϊός: Δεν τίθεται ζήτημα SMS στην εστίαση

Κορωνοϊός: Έτοιμη η Γερμανία να αγοράσει 30 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V