Κόσμος

Ακάρ: Αναμένουμε οι ΗΠΑ να εγκαταλείψουν επειγόντως τις εσφαλμένες κυρώσεις για τους S-400

ακάρ

«Η Τουρκία αναμένει από τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν επειγόντως τις εσφαλμένες κυρώσεις για τους S-400» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV, ο Τούρκος υπουργός αναφερόμενος στις πρόσφατες κυρώσεις κατά τις χώρας του, είπε: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μετριάσουμε τη ζημιά που θα προκληθεί από τις κυρώσεις».

Ύστερα από μήνες ταλαντεύσεων, η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400.

Οι κυρώσεις αφορούν στη Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας (SSB) και βασίζονται στον νόμο του 2017 για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA).

Η απόφαση αυτή της απερχόμενης αμερικανικής κυβέρνησης την Άγκυρα, η οποία προειδοποίησε την Ουάσιγκτον για σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις μεταξύ των δύο εταίρων στο ΝΑΤΟ.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Πήρε εξιτήριο από τον "Ευαγγελισμό" ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Κορωνοϊός: Από την Παρασκευή η 10ημερη καραντίνα για τις αφίξεις από τη Βρετανία

Μητσοτάκης: Εθνικό στοίχημα ο μαζικός εμβολιασμός - Μένουν τα μέτρα

Κόσμος

Κορωνοϊός -Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Ναι στην χρήση του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron

Το κοκτέιλ της Regeneron

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από την Regeneron Pharmaceuticals μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό που δεν χρειάζονται υποστήριξη με οξυγόνο και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Η σύσταση αυτή μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί ως κατευθυντήρια οδηγία μεμονωμένα στα ευρωπαϊκά έθνη για την πιθανή χρήση του συνδυασμού casirivimab και imdevimab πριν από την έκδοση της αδειοδότησής του, ανακοινώνει ο EMA.

Το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron έλαβε άδεια για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο και χορηγήθηκε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όταν είχε προσβληθεί από την COVID-19.

Όσον αφορά την ασφάλεια, οι περισσότερες παρενέργειες που αναφέρθηκαν ήταν ήπιες ή μέτριες, ωστόσο έχουν υπάρξει αντιδράσεις που σχετίζονται με την έγχυση (συμπεριλαμβανομένων αλλεργικών αντιδράσεων) και θα πρέπει να παρακολουθούνται”, σύμφωνα με τον EMA.

Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ σημείωσε ότι η αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο του συνδυασμού αυτού αντισωμάτων συνεχίζεται και θα αποτελέσει τη βάση για την σύστασή της για μια υπό όρους άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ. Η EMA αξιολογεί επίσης τις θεραπείες αντισωμάτων των Eli Lilly και Celltrion.

H Regeneron ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι ανεξάρτητη επιτροπή διαπίστωσε ότι η θεραπεία αυτή έχει “σαφή κλινική αποτελεσματικότητα” στη μείωση των ποσοστών νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς.

Ειδήσεις σήμερα 

Εμβόλιο κορωνοϊού: Η Pfizer δοκιμάζει τρίτη δόση κατά των μεταλλάξεων

Ηγουμενίδης: Κατώτερη των περιστάσεων η απάντηση Βορίδη για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Απόκριες - Ηράκλειο: Οι πρώτοι "μασκαράδες" έφτασαν!