Κόσμος

Βίασε 64χρονη και επιχείρησε να την πνίξει (vid)

ηλικιωμένη

Ο 38χρονος Frankie Harris επιτέθηκε στην 64χρονη λίγα μέτρα από το σπίτι της στο ανατολικό Χάρλεμ, στη Νέα Υόρκη.

Επιχείρησε να την πνίξει ενώ την βίασε και την εγκατέλειψε στη μέση του δρόμου, φεύγοντας με ένα ποδήλατο.

Συνελήφθη αφότου η αστυνομία κυκλοφόρησε βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο οποίο φαίνεται ο ίδιος αμέσως μετά την επίθεση.

Η 64χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα. Ακόμα δεν έχει δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο Χάρις έχει ψυχολογικά προβλήματα και κάνει χρήση ναρκωτικών. Μόλις τον συνέλαβαν ομολόγησε την πράξη του λέγοντας «ναι το έκανα».

 

 

Κόσμος

Ακυρώθηκαν 70.000 γάμοι στην Ιταλία εξαιτίας του κορωνοϊού

 Ιταλία, κρούσματα

Τους Ιταλούς ανθοπώλες έχει γονατίσει ο κορωνοϊός που ζητούν τώρα από την ιταλική κυβέρνηση, να εγκρίνει έκτακτη οικονομική στήριξη.

Οι περισσότεροι γάμοι και οι βαπτίσεις έχουν αναβληθεί. Η κυβέρνηση Κόντε ενέκρινε ειδικό «μπόνους» για να βοηθήσει το σύνολο του επιχειρηματικού τομέα που δραστηριοποιείται γύρω από τις τελετές αυτές, με εφαρμογή των μέτρων στήριξης από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Οι εταιρίες που παράγουν μπουμπουνιέρες, νυφικά, οι ανθοπώλες και οι λεγόμενοι wedding planner (διοργανωτές γάμου) ζητούν όμως τα συγκεκριμένα μέτρα να μπορέσουν να ισχύσουν από τα τέλη Ιουλίου για να μην χαθεί ολόκληρη η χρονιά και σημειωθεί τεράστια οικονομική ζημιά. Συνολικά, τα ζευγάρια που στην Ιταλία θέλουν να παντρευτούν, αλλά επιθυμούν να μπορέσουν να κάνουν την καθιερωμένη, επίσημη τελετή και δεξίωση, είναι σχεδόν 120.000.

Παράλληλα, υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν πλέον τα αναγκαία χρήματα για να συνεχίσουν να διατηρούν τις αποθήκες τους, όπως και για να μπορέσουν να κάνουν τις αναγκαίες παραγγελίες.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τέλος, από τον Φεβρουάριο μέχρι τέλη Ιουνίου, ακυρώθηκαν 70.000 γάμοι σε όλη την χώρα, με οικονομική ζημία, μόνον για τα ανθοπωλεία και τους παραγωγούς λουλουδιών, η οποία ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.