Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόλος: Απίστευτες εικόνες συνωστισμού σε κηδεία Ρομά (video)

Image
κηδεία Ρομά Βόλος
 clock 16:15 | 14/12/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού καταγράφηκαν σε κηδεία στον Βόλο!

Η κηδεία τελέστηκε εν μέσω πανδημίας και lockdown και πλήθος Ρομά συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι του θανόντος για να τον συνοδέψει στην τελευταία του κατοικία, χωρίς όμως να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από την μετάδοση της νόσου Covid-19.

Τις επίμαχες εικόνες βιντεοσκόπησε με το κινητό του τηλέφωνο συγγενής του εκλιπόντος, τις οποίες και «ανέβασε» στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πόλεμος σχολίων ανάμεσα σε χρήστες της εφαρμογής για τα μέτρα που δεν τηρήθηκαν τη στιγμή που η χώρα πλήττεται σφόδρα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, μετρώντας καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς.

Όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο, οι υπάλληλοι του γραφείου κηδειών φορούν τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, ειδικές φόρμες, γάντια και μάσκες τη στιγμή που το πλήθος περικυκλώνει τη νεκροφόρα για να αποχαιρετήσει τον άνθρωπο τους, μέσα σε κλίμα οδύνης. Σύμφωνα με τον χρήστη του Tik Tok που βιντεοσκόπησε το περιστατικό και είναι συγγενής του θανόντος, ο άτυχος άνδρας φέρεται να έχασε τη ζωή του από τη θανατηφόρο νόσο Covid-19.

 

 

Σύψας: Γεγονός υπερμετάδοσης

«Αυτό στην επιδημιολογία λέγεται γεγονός υπερμετάδοσης», σχολίασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας το παραπάνω περιστατικό.

Προειδοποίησε ότι ακόμη και εάν είναι μολυσμένοι ένας ή δυο από τα άτομα που βρέθηκαν στην κηδεία αυτή, θα έχουμε  πολλαπλά κρούσματα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και πως οι Ρομά ανήκουν δυστυχώς στις ευπαθείς ομάδες.

Διαβάστε επίσης: Βόλος: Τραγικό τέλος για επιχειρηματία εστίασης που αυτοκτόνησε

Σύψας - κορωνοϊός: Αν επιστρέψουμε σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων θα ξαναγίνει lockdown

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis