Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύμα ξυλοδαρμού έγκυος στον 9ο μήνα από τον σύντροφό της

Image
έγκυος
 clock 20:46 | 31/10/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Αλίμου για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και άγριου ξυλοδαρμού μίας 27χρονης κοπέλας που βρίσκεται στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της, από τον 48χρονο πρώην επιχειρηματία σύντροφό της και γόνο οικογένειας επιχειρηματιών.

Η κοπέλα που χρειάστηκε να μεταφερθεί σε μαιευτήριο στο Φάληρο για την ιατρική της παρακολούθηση και του εμβρύου, κατήγγειλε το γεγονός στις Αρχές, πως έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στο αυτοκίνητο του δράστη στην Βουλιαγμένη, ύστερα από μεταξύ τους διαπληκτισμό.

3.000 γυναίκες έπεσαν θύματα κακοποίησης το 2023

Ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνελήφθη σε καφετέρια στην Γλυφάδα, ενώ υπέβαλε και εκείνος μήνυση για εξύβριση και απειλή στην πρώην σύντροφό του, για την οποία αναμένεται και ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Ο συλληφθείς πέρασε από Αυτόφωρο όπου αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος για τις 2 Νοεμβρίου.

Πάνω από 3.100 περιστατικά με θύματα γυναίκες το 2023

Σοκαριστικοί είναι οι αριθμοί για την ενδοοικογενειακή βία στη χώρα μας, καθώς περίπου 3.000 γυναίκες έπεσαν θύματα κακοποίησης το 2023 και βρήκαν τη δύναμη να το καταγγείλουν.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, 3.100 είναι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες το 2023.

Η εφαρμογή που σώζει ζωές

Τον Μάρτιο του 2023, οι Αρχές της χώρας μας ενεργοποίησαν μια ψηφιακή εφαρμογή στα κινητά, το κουμπί πανικού (Panic button), με την οποία ειδοποιείται αμέσως η Αστυνομία, σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Tο θύμα πατώντας παρατεταμένα την αντίστοιχη ένδειξη στην οθόνη του κινητού του τηλεφώνου, ενεργοποιεί την εφαρμογή και αυτόματα αποστέλλεται γραπτό μήνυμα (sms) στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το οποίο περιλαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες για τον εντοπισμό του.

Η εφαρμογή χορηγείται από τα Αστυνομικά Τμήματα, τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και τα συμβουλευτικά κέντρα του δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: ""Φιάσκο" φέτος με τις αγροτικές επιδοτήσεις" λένε οι παραγωγοί - Η χειρότερη πληρωμή εδώ και χρόνια

Ρευματοκλοπές: Λουκέτο σε επιχειρήσεις που κλέβουν ρεύμα και αφαίρεση άδειας σε ηλεκτρολόγους

Κρήτη: Έβγαλε το όπλο και τον πυροβόλησε μετά από φραστικό επεισόδιο

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis