Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρίλερ με το θάνατο 19χρονου φοιτητή - Τον στραγγάλισαν πριν τον κρεμάσουν, λέει η οικογένεια

Image
Φοιτητής θάνατος Σπάτα
 clock 14:11 | 09/12/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση θανάτου του 19χρονου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα, στις 14 Ιουλίου 2022 στα Σπάτα, με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη να φέρνει στο «φως» μαρτυρίες που ανοίγουν νέο κύκλο ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος φοιτητής είχε εντοπιστεί από τη μητέρα του απαγχονισμένος στην ντουλάπα του δωματίου του, με τα χέρια του δεμένα πισθάγκωνα, με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο «φως» μέχρι σήμερα να σοκάρουν.

Στα νεότερα της υπόθεσης, οι μαρτυρίες του πατέρα του Νικόλα και του δικηγόρου του Ανδρέα Ηροδότου, ανοίγουν νέο κύκλο ερευνών, με τους ίδιους να εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι κάποιος ή κάποιοι έστησαν το σκηνικό θανάτου, κάνοντας λόγο για εγκληματική ενέργεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν στην εκπομπή, ο στραγγαλισμός προηγήθηκε όπως όλα δείχνουν, του απαγχονισμού. «Υπάρχει κάταγμα στο υοειδές οστό το οποίο βάση της ιατρικής βιβλιογραφίας, προκύπτει σε περιπτώσεις στραγγαλισμού», τόνισε ο δικηγόρος.

«Οι πτωματικές υποστάσεις στα κάτω άκρα και στη ραχιαία επιφάνεια του σώματος, υποδηλώνουν ότι το άτομο παρέμεινε σε απαιώρηση για αρκετές ώρες. Κάτι που δείχνει ότι ο 19χρονος πιθανότατα να έχασε την ζωή του από το προηγούμενο βράδυ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του 19χρονου σπουδαστή -βοηθού ιατρικών εργαστηρίων, με τη βοήθεια του νομικού του συμβούλου, κατέθεσε αίτημα υποστήριξης της κατηγορίας μετά την μήνυση της μητέρας, τον διορισμό ως τεχνικού συμβούλου τον ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση για αυτοψία στο χώρο, ενώ προχωρά και σε μήνυση εναντίον αγνώστων για ανθρωποκτονία.

Σοκάρουν όσα αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας του φοιτητή: «Τον στραγγάλισαν πριν τον τοποθετήσουν στην ντουλάπα…»

Ο δικηγόρος του πατέρα, Ανδρέας Ηροδότου, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής είπε: «Είναι απολύτως καθαρό ότι έχει στηθεί ένα σκηνικό θανάτου. Το θέμα είναι από ποιον στήθηκε. Υπάρχει κάταγμα στο υοειδές οστό το οποίο βάση της ιατρικής βιβλιογραφίας προκύπτει μόνο σε περιπτώσεις στραγγαλισμού. Κάτι προηγήθηκε και κάποιος τοποθέτησε το νεκρό σώμα του Νικόλα εκεί για να φανεί ως αυτοχειρία».

Ο ίδιος, κάνει λόγο για λάθη και παραλείψεις από την πλευρά των Αρχών: «Ο φάκελος βρίσκεται στον Εισαγγελέα από τον Σεπτέμβριο και θα υποβάλλουμε αίτηση προκειμένου να λάβει αντίγραφα ο τεχνικός μας σύμβουλος. Να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι εδώ υπάρχει μια παράνομη στάση της αστυνομίας. Ξεκρεμάστηκε το πτώμα του άτυχου Νικόλα, κάτι που απαγορεύεται και βέβαια η νεκροψία έγινε στο νεκροτομείο και όχι στο χώρο που βρέθηκε. Με βάση την ιατροδικαστική, υπάρχει ένα συμπέρασμα, ότι είχαμε απαιώρηση του Νικόλα για πολλές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί λογικά όλο το βράδυ ήταν κρεμασμένο. Που ήταν το περιβάλλον του Νικόλα, δηλαδή φίλοι, γνωστοί, συγγενείς; Δεν πρέπει να ερευνηθεί το σήμα από το κινητό τηλέφωνο του καθενός που μπορεί να είναι στο κάδρο μια εγκληματικής ενέργειας;».

Παράλληλα, ο Ανδρέας Ηροδότου, μίλησε και για το ορφανό αποτύπωμα που βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο του 19χρονου φοιτητή: «Από τη στιγμή που μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και έκοψαν το σχοινί, μπορεί να είναι το αποτύπωμα κάποιου αστυνομικού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή υπήρχε διπλός ή τριπλός κόμπος και μάλιστα σφιχτός, στα πισθάγκωνα δεμένα χέρια του».

Όπως αναφέρει, του κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι κλήθηκαν παράλληλα από πριν, αστυνομία, πυροσβεστική, κλειδαράς και ΕΚΑΒ, σαν κάποιος να γνώριζε ότι κάτι κακό είχε συμβεί.

«Ήμασταν μαζί εκείνο το βράδυ…»: Τι αναφέρει η παρέα του 19χρονου φοιτητή

Στην προσπάθεια να φωτίσει την σκοτεινή υπόθεση του 19χρονου φοιτητή, το «Τούνελ» εντόπισε την παρέα που ήταν μαζί τους την νύχτα με την πανσέληνο. Τα όσα λέει η κοπέλα που μίλησε στο «Τούνελ» είναι χαρακτηριστικά και το μόνο που δεν δείχνουν, είναι άνθρωπο που ήθελε να βάλει τέλος στην ζωή του, όπως είπαν οι αστυνομικοί.

«Η συμπεριφορά του ήταν απόλυτα φυσιολογική και μάλιστα κάναμε σχέδια για να ξαναβγούμε. Ήμουν το τελευταίο άτομο που με άφησε σπίτι μου, με το αυτοκίνητο. Δεν υπήρχε κάτι περίεργο, φαινόταν ευχάριστος και χαιρόταν που είχαμε βγει. Πεινούσε και είχε φάει στο σπίτι που βρεθήκαμε παρέα, σουβλάκια», ανέφερε η κοπέλα και πρόσθεσε πως ο Νικόλας δεν τους είχε αναφέρει για το τελετουργικό που θα ακολουθούσε την νύχτα της 13ης Ιουλίου με την μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου.

«Μας είχε πει για τις σκοτεινές συνήθειες που είχε και ότι ήταν μάγος. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο το εννοούσε. Δεν είχε περιγράψει σε μένα κάτι παραπάνω. Συζητούσε με μια φίλη μου και απλά τους άκουγα. Δεν προσπάθησε ποτέ να μας πείσει για αυτό ή να μας οδηγήσει στην μαγεία…».

Μιλώντας για τον Νικόλα αναφέρει πως δεν είχε την πιο εύκολη ζωή και ήταν πιεσμένος από κάποια οικογενειακά προβλήματα: «Τσακωνόταν με την μητέρα του από όταν είμασταν στο Λύκειο και μου το είχε πει ως παράπονο πως δεν τον καταλαβαίνει. Είχε όμως και μια ερωτική απογοήτευση. Μου είχε πει πως όλοι βγαίνουν σκάρτοι…».

«Δεν ξεκρέμασα εγώ το παιδί όπως είπαν…»: Τι είπε ο κλειδαράς που κλήθηκε από την μητέρα και τον αδελφό του 19χρονου φοιτητή

Σημαντική και ανατρεπτική χαρακτηρίστηκε η μαρτυρία στην εκπομπή του κλειδαρά, που κλήθηκε από την μητέρα του 19χρονου: «Το σπίτι ήταν κλειδωμένο και μπήκα από την αυλή στην κουζίνα για να ανοίξω την πόρτα στην μητέρα και στον αδερφό του. Η μάνα έφυγε τρέχοντας προς το δωμάτιο του παιδιού. Εκείνη γνώριζε το σπίτι, εγώ δεν είχα αρμοδιότητα να κάνω κάτι περισσότερο. Στην αρχή είπε ότι η πόρτα του δωματίου του ήταν κλειδωμένη αλλά μετά φώναξε ότι την άνοιξε. Αυτή μπήκε πρώτη στο δωμάτιο και εγώ άνοιξα στους αστυνομικούς. Δεν ξεκρέμασα εγώ το παιδί όπως είπαν κάποιοι».

Ο ίδιος σημείωσε ότι ανέβηκε στο δωμάτιο του 19χρονου για να δώσει ένα κοπτάκι που του ζήτησαν οι αστυνομικοί, ώστε να κόψουν τα κορδόνια από τα χέρια του παιδιού που ήταν σφιχτά δεμένα. «Δεν πείραξα καθόλου το παιδί. Το είχαν ήδη ξαπλωμένο. Το κρεβάτι του ήταν κοντά αν θυμάμαι καλά. Η μητέρα του φώναζε ότι ήταν νοσηλεύτρια και ότι ακούει την αναπνοή του, εγώ είχα πάθει σοκ και έκανα πίσω για να δώσουν οι διασώστες πρώτες βοήθειες με μαλάξεις. Τη φωνή της τη θυμάμαι ακόμα…», λέει χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι ήταν εγκληματική ενέργεια», λέει ο πατέρας του άτυχου φοιτητή

«Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην σκέφτομαι το Νικόλα», ανέφερε από την πλευρά του ο τραγικός πατέρας του 19χρονου. «Είχα αρχίσει να αποδέχομαι μετά από ένα διάστημα ότι μπορεί να ήταν ατύχημα. Μετά το φως που έριξε η κ. Νικολούλη στην υπόθεση, αρχίζω και ακούω και μαθαίνω νέα στοιχεία, διαφορετικά από ότι είχα πληροφορηθεί στην αρχή».

«Πιστεύω ότι είναι εγκληματική ενέργεια. Έδινε πάντα σημασία στο να προστατεύσει τον εαυτό του. Είχε όνειρα. Είχε τόσα ταλέντα. Με το πιάνο του, με τα αγγλικά του, με τα γαλλικά του, με την κλίση του στα ιατρικά επαγγέλματα. Ήθελε να ζήσει στην Αγγλία και να σπουδάσει εκεί», συνέχισε ο ίδιος.

Ο ίδιος, περιέγραψε στην εκπομπή, τα όσα έγιναν εκείνο το «μαύρο» μεσημέρι του Ιουλίου όταν έφτασε στο σπίτι που πέθανε ο μεγάλος του γιος: «Με το που μπαίνω, βλέπω ότι πάνω στο τραπέζι υπήρχε ένα μαύρο κερί, δύο άλλα ποτηράκια με λιωμένα κεράκια μέσα, ένα χαρτί, ένα μπολάκι, στα γρήγορα όπως το είδα, δεν έδωσα περισσότερη σημασία. Μου είπαν ότι τον βρήκαν κρεμασμένο στο πόμολο της ντουλάπας και άρχισα να ουρλιάζω και να λέω “είναι δυνατόν να μην έσπασε το πόμολο;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διυπουργική: «Σκληρές» αποφάσεις για την οπαδική βία - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις από τον Π. Μαρινάκη

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για το «καλάθι του Άι Βασίλη»

Εξαφάνιζαν στοιχεία από «συμβόλαια θανάτου» - Έρευνα για αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικης

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis