Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις: Σε δόσεις οι αυξήσεις και τα αναδρομικά

Image
αναδρομικά
 clock 21:42 | 04/01/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε διαφορετικούς χρόνους (το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου) αναμένεται να καταβληθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη λόγω της εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού νόμου. Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", σε δύο δόσεις θα καταβληθούν τα αναδρομικά των κληρονόμων, ενώ τον Απρίλιο σχεδιάζεται να δοθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά στους εργαζόμενους συνταξιούχους. Η καταβολή των ποσών αυτών προς τους δικαιούχους θα γίνει με σημαντική καθυστέρηση λόγω των σοβαρών επιπτώσεων της πανδημίας στη λειτουργία του ΕΦΚΑ και αφού προηγηθεί ο επανυπολογισμός των συντάξεων.

Βάσει του νέου προγραμματισμού του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ο οποίος ανάλογα με τις εξελίξεις της πανδημίας μπορεί πάλι να αλλάξει) οι αυξήσεις του νόμου Βρούτση για όσους έχουν 30 συντάξιμα έτη μετά τις 13/5/2016 θα καταβληθούν στο τέλος Φεβρουαρίου, δηλαδή με τις συντάξεις Μαρτίου. Θα ακολουθήσουν το επόμενο μήνα οι αυξήσεις στους παλιούς συνταξιούχους ( πριν από τον Μάιο του 2016) και στη συνέχεια θα καταβληθούν σε όλους τους δικαιούχους τα αναδρομικά με ισχύ από τον Οκτώβριο του 2019 .Όλοι οι δικαιούχοι δηλαδή περίπου 190.000 παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι θα λάβουν τα αναδρομικά 17-18 μηνών τον Απρίλιο .

Τα αναδρομικά των κληρονόμων

Όσον αφορά τα αναδρομικά των κληρονόμων μέσα στις 15-20 ημέρες του Ιανουαρίου θα γίνει μια εμβόλιμη πληρωμή . Η δεύτερη πληρωμή θα γίνει στις αρχές Μαρτίου. Σημειώνεται ότι στο πρώτο στάδιο το οποίο ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, αν οι δικαιούχοι κληρονόμοι κλήθηκαν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση /υπεύθυνη δήλωση με όλα τα αναγκαία στοιχεία , χωρίς να είναι υποχρεωτική η επισύναψη των προβλεπομένων πιστοποιητικών .Εφόσον αυτά είναι διαθέσιμα , τα επισυνάπτουν ταυτόχρονα στην αίτηση. Σε άλλη περίπτωση μπορούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2021 να επανέλθουν στην υπηρεσία και να τα επισυνάψουν στην αίτηση /υπεύθυνη δήλωση.

Αναδρομικά των εργαζόμενων συνταξιούχων

Αυξήσεις και αναδρομικά θα καταβληθούν για συνταξιούχους που έχουν απασχόληση καθώς η σχετική διάταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους που δίνει αύξηση στο 70% αντί 40% της σύνταξης καθυστέρησε σημαντικά να εφαρμοστεί και θα ισχύσει πλέον αρχές του 2021 (έως τον Απρίλιο ) με αναδρομικά αυξήσεων από 28/2/2020, όπως δημοσιεύουν "ΤΑ ΝΕΑ".

 

Διαβάστε επίσης:

Εκκλησία Ελλάδος: Δεν υπακούει στα μέτρα - Ανοικτοί οι ναοί τα Θεοφάνεια

Κρήτη: Κι όμως... βγήκε ζωντανή από το διαλυμένο ΙΧ (φωτογραφίες)

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Τί δήλωσαν οι πρώτοι νοσηλευτές στο ΠΑΓΝΗ που εμβολιάστηκαν

Κορωνοϊός: Διανομή μασκών στα σχολεία του Ηρακλείου

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis