Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις αγροτών στο Σύνταγμα - Επίθεση, καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΕΚΗ

Image
Αγρότες
 clock 13:45 | 18/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Μετά τα δακρυγόνα και συλλήψεις αγροτών στο συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πλατεία Συντάγματος. Όπως έγινε γνωστό, οι ομάδες των ΜΑΤ που προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη στο ήδη τεταμένο κλίμα με τους αγρότες, συνέλαβαν 2 από αυτούς και σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr ο ένας είναι από την Ιεράπετρα. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για τη σύλληψη ενός αγρότη, ο οποίος αφέθη ελεύθερος υπό τα χειροκροτήματα συναδέλφων του.

Επίθεση δέχτηκε  και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς που  μαζί με τους αγρότες από όλη την Κρήτη ήταν εκεί από νωρίς το πρωί, δίνοντας  δυναμικό "παρών", αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα που  αποτελούν ¨ταφόπλακα¨ για την αγροτική παραγωγή. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με ανακοίνωση του, ζητά άμεσα την απελευθέρωση των συλληφθέντων και καταδικάζει την άνανδρη, όπως χαρακτηρίζει, επίθεση των δυνάμεων καταστολής των  ( ΜΑΤ ) από την ίδια την κυβέρνηση.  

Σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση όχι μόνον δεν αρνείται, αλλά αντίθετα επιδιώκει το διάλογο με τους αγρότες. 

«Ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχω ορίσει συνάντηση σήμερα στη Βουλή με τους εκπροσώπους των κινητοποιημένων αγροτών. Παρόλα αυτά, όπως ενημερώθηκα, πολύ πριν την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης, ομάδα διαδηλωτών επιχείρησαν να μπουν μαζικά και  βίαια στο κτήριο του Κοινοβουλίου με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις» ανέφερε και πρόσθεσε: «Είμαστε αντίθετοι με τη χρήση αστυνομικής βίας και τη δημιουργία πολεμικής ατμόσφαιρας. Ωστόσο ο διάλογος απαιτεί νηφαλιότητα και υπευθυνότητα και όχι εξωθεσμικές ή και αντιθεσμικές κινήσεις που δυναμιτίζουν τις ίδιες τις προσπάθειες επικοινωνίας και συνεννόησης».

Καταλήγοντας, έκανε γνωστό ότι η συνάντησή του με τους εκπροσώπους των αγροτών θα πραγματοποιηθεί κανονικά...

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis