Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδιο για περισσότερες προσωρινές συντάξεις

Image
Συντάξεις
 clock 23:54 | 08/03/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

 

Αύξηση του πλήθους των προσωρινών συντάξεων σχεδιάζει  η κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει τον σημαντικό όγκο των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. 

Αυτό αποκαλύπτει η έκθεση της Κομισιόν για την ενισχυμένη εποπτεία την οποία δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως "εξετάζεται μια αύξηση στις προσωρινές συντάξεις".

H παρέμβαση αυτή σχεδιάζεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου πλάνου το οποίο διαμορφώνεται στο Υπουργείο Εργασίας, το οποίο σύμφωνα με την ίδια έκθεση προβλέπει επίσης τις ακόλουθες κινήσεις:

-"Επιπλέον κατάρτιση" του προσωπικού των Ταμείων προκειμένου να αντεπεξέλθουν καλύτερα στο έργο της εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων.

-"Εισαγωγή ποσοτικών στόχων" εκκαθάρισης εκκρεμών συντάξεων "ανά υπάλληλο".

-"Ανταλλαγή εμπειρίας μεταξύ Ταμείων Υγείας και Συντάξεων".

-"Επανατοποθέτηση προσωπικού".

Η έκθεση των Βρυξελλών προβλέπει ότι η εξόφληση των εκκρεμών συντάξεων θα συντελεσθεί έως τον Ιούνιο του 2021. Παράλληλα, η Κομισιόν σημειώνει πως "πάνω από το ήμισυ των 220 εκατ. ευρώ (σ.σ.: τα οποία οφείλουν τα Ταμεία στους συνταξιούχους) αποδίδεται σε αιτήσεις συνταξιοδότησης, οι οποίες αυξήθηκαν μεταξύ Μαΐου και Δεκεμβρίου 2019, κόντρα στον σχεδιασμό". Από τις Βρυξέλλες τονίζεται πως "η απόκλιση" από τους στόχους "οφείλεται σε ανεπάρκειες και δυσκολίες στη διαδικασία εκκαθάρισης και στον ακριβή υπολογισμό του καθαρού στοκ των ληξιπροθέσμων οφειλών". Επίσης, στην ίδια έκθεση αναφέρεται πως "οι αρχές (σ.σ.: κυβέρνηση) σημειώνουν πως υπήρξε μια απρόβλεπτη αύξηση στον αριθμό των αιτήσεων  λόγω του σχήματος των δόσεων (σ.σ.: της ρύθμισης των 120 δόσεων)".

Πρόκειται για τους οφειλέτες των Ταμείων οι οποίοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 120 δόσεων υπό τον όρο της εξόφλησής τους μέσω παρακρατήσεων στη σύνταξη τους. Όπως αποκάλυψε το "Κεφάλαιο" του περασμένου Σαββάτου, το πλήθος αυτών ανέρχεται σε 80.000.

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis