Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε έξι ημέρες η καταβολή των αναδρομικών

Image
χρήματα ευρώ
 clock 10:57 | 17/10/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Πληρωμές αναδρομικών για 1.150.000 συνταξιούχους έρχονται στις ημερομηνίες 23 ως 29 Οκτωβρίου, δηλαδή σε 6 μέρες από σήμερα, με τα τελικά ποσά να ξεπερνούν ακόμη και τα 10.000 ευρώ, ιδίως για όσους έχουν δύο κύριες συντάξεις και στην ουσία παίρνουν πίσω εις διπλούν τις δύο περικοπές που επιστρέφονται λόγω αντισυνταγματικότητας.

Ο γενικός μέσος όρος των επιστροφών είναι στα 1.100 ευρώ. Οι συνταξιούχοι θα λάβουν τις επιστροφές που τους αναλογούν στις κύριες συντάξεις από τις αντισυνταγματικές μειώσεις των νόμων 4051 και 4093, που σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου (ΣτΕ) δεν θα έπρεπε να επιβληθούν για το ενδεκάμηνο Ιουνίου 2015 -Μαΐου 2016.

Για τα αναδρομικά αυτού του 11μήνου το ποσό που θα διατεθεί είναι 1,4 δισ. ευρώ. Οι συνταξιούχοι θα τα πληρωθούν στις ίδιες ημερομηνίες που θα πάρουν και τις κύριες και επικουρικές συντάξεις του Νοεμβρίου.

Τις τελικές ημερομηνίες πληρωμών ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι «υλοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης και καταβάλλουμε τα αναδρομικά ύψους 1,4 δισ. ευρώ σε 1,150 εκατ. δικαιούχους μαζί με τις συντάξεις μηνός Νοεμβρίου». Η καταβολή θα γίνει σε διακριτό κωδικό ώστε ο κάθε συνταξιούχος να έχει λεπτομερή ενημέρωση για το ύψος των αναδρομικών ποσών που δικαιούται. Οι συντάξεις και τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες:

* Στις 23 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν τα αναδρομικά με τις κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το ΙΚΑ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ και ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

* Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν τα αναδρομικά με τις κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το ΙΚΑ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ και ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

* Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν τα αναδρομικά με τις κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.

* Στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν τα αναδρομικά με τις κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, των ΝΑΤ, ΕΤΑΤ , ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis