Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύπρος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αρακαπά Λεμεσού - Έχουν εκκενωθεί 7 χωριά

Image
Φωτιά Κύπρος
 clock 20:10 | 03/07/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά ξέσπασε στην κοινότητα Αρακαπά, στην επαρχία Λεμεσού, στην Κύπρο.  Το πύρινο μέτωπο πέρασε από τον Αρακαπά και επεκτείνεται προς τις βουνοπλαγιές με κατεύθυνση βορειοανατολικά, ενώ έχουν εκκενωθεί τα χωριά Μελίνη, Επταγώνια και Συκόπετρα. Επίσης δόθηκαν οδηγίες για να εκκενωθούν τα χωριά Οδού, Ορά, Φαρμακάς και Αγίοι Βαβατσινιάς, Βαβατσινιά.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου «Ήφαιστος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου Μάριος Πελεκάνος, σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ορεινές περιοχές των Επαρχιών Λεμεσού και Λάρνακας.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το χωριό Αρακαπάς και επεκτάθηκε στις κοινότητες Επταγώνιας, Οράς, Μελίνης, Συκόπετρας, Οδού, Αγίων Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς. Το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της μεγάλης έκτασης και ειδικά της πολύ μεγάλης περιμέτρου της.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, πέραν των επίγειων δυνάμεων, επιχειρούν το σύνολο των πτητικών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Βρετανικών Βάσεων, καθώς και πτητικά και επίγεια μέσα της Εθνικής Φρουράς, ενώ έχει ζητηθεί βοήθεια για αποστολή πτητικών μέσων από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, εντός της ημέρας, αναμένεται άφιξη δύο αεροσκαφών τύπου Canadair από την Ελλάδα και δύο αεροσκαφών από το Ισραήλ, ενώ ζητήθηκε ενίσχυση με ακόμα τέσσερα πτητικά μέσα, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού RescEU.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά: Εκκενώθηκε χωριό, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Πυρκαγιές στην Κρήτη: Ενεργοποιείται κλιμάκιο για τα εγκλήματα εμπρησμού

Ηράκλειο: Στις επάλξεις της πυροπροστασίας οι έφεδροι της ΛΕΦΕΔ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis