Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημέρωση για το bullying στα σχολειά της Κρήτης

Image
bullying.jpg
 clock 13:02 | 19/03/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένα από τα πιο επίκαιρα ζητήματα, αυτό του σχολικού εκφοβισμού  μετά και τα τελευταία γεγονότα αλλά και τις διαστάσεις που έχει πάρει στην Ελλάδα αποτελούν αντικείμενο συζήτησης σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας .

​Συγκεκριμένα, με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας καλεί  τα σχολεία της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης να αφιερώσουν σήμερα αλλά και αύριο μία ή δύο διδακτικές ώρες σε δράσεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού αλλά και για το τεράστιο θέμα του σχολικού εκφοβισμού .

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα και στα σχολεία της Κρήτης με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού  στις 21 Μαρτίου. Στα σχολεία του νησιού μας σήμερα κατά τις δυο τελευταίες ώρες των μαθημάτων γίνονται ομιλίες και δράσεις για τα παραπάνω θέματα.

Η ηγεσία του Υπουργείου καλεί τους εκπαιδευτικούς και  τους μαθητές καθημερινά να σχεδιάζουν και να υλοποιούν εκπαιδευτικές δράσεις, προωθώντας και υλοποιώντας την επίσημη εκπαιδευτική πολιτική της χώρας που έχει ως στόχο την ένταξη και εκπαιδευτική στήριξη όλων των μαθητών, χωρίς εξαιρέσεις και περιορισμούς, αποκρούοντας κάθε ρατσιστική πρόκληση με σεβασμό σε κάθε ιδιαιτερότητα σωματική, πνευματική, συναισθηματική και κάθε διαφορά γλώσσας, φυλής, θρησκείας, χρώματος.

​Καλεί επίσης, όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας να μη σιωπούν, να μην παραμένουν απαθή ή αδιάφορα και κυρίως να μην φοβούνται να ενημερώνουν τους αρμοδίους ή να καταγγέλλουν τα φαινόμενα της βίας, των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού που μπορεί να διαπιστώνονται στον χώρο του σχολείου.

Η ρατσιστική βία, τονίζει η πολιτική ηγεσία, δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία και σε ένα δημοκρατικό σχολείο και όσοι την ασκούν θα πρέπει να τιμωρούνται.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης ενημέρωσε ότι το υπουργείο προχωρεί στην αξιοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για την επιμόρφωση 16.500 εκπαιδευτικών σε θέματα σχολικού εκφοβισμού.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis