Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: "Μεγάλη ποσότητα κεταμίνης στην Τζορτζίνα, πριν υποστεί ανακοπή"

ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
 clock 18:14 | 20/07/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Μερικά λεπτά πριν υποστεί την ανακοπή δέχθηκε εφάπαξ μία πολύ μεγάλη ποσότητα κεταμίνης η 9χρονη Τζωρτζίνα, σύμφωνα με όσα κατέθεσε, στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, ιατρός χημικός και επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Νικόλαος Ράικος ,που διενήργησε τις τοξικολογικές εξετάσεις σε δείγματα αίματος, ούρων και οργάνων του παιδιού.

Ο καθηγητής απέρριψε κάθε πιθανότητα η ουσία να χορηγήθηκε στο παιδί από λάθος των γιατρών, όπως ισχυρίζεται η υπεράσπιση. Τόνισε επίσης πως η κεταμίνη χορηγήθηκε όσο η Τζωρτζίνα ήταν εν ζωή καθώς η ουσία πρόλαβε να μεταβολιστεί πριν το παιδί υποστεί την ανακοπή.

«Δεν είναι τυχαίοι γιατροί οι εντατικολόγοι, δεν είχαν καμία ένδειξη να δώσουν κεταμίνη, μιλάμε για ανθρώπους έμπειρους που δίνουν μάχες καθημερινά» ανέφερε ο κ. Ράικος ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε: «Το παιδί είναι λίγο πριν το θάνατο και εκεί του δίνουν ρουκουρόνιο για μυοχάλαση. Ποτέ δεν θα δώσουν κατασταλτικό, όπως η κεταμίνη. Αν δεν επανέλθει η αναπνοή και η καρδιακή λειτουργία μιλάμε για σωματικό θάνατο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην αντεπίθεση ο Μάνος Δασκαλάκης, καταθέτει 40 μηνύματά της στη δίκη

Γέννησε δίδυμα και πέθανε λίγες ώρες αργότερα

Πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Φραγκιαδάκης

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis