Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δάκρυα χαράς για τον 6χρονο Νικόλα - Βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας του

Image
Νικόλας
 clock 09:22 | 24/08/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον μικρό Νικόλα, ο οποίος την περασμένη Τρίτη μεταφέρθηκε εσπευσμένα με εγκεφαλική αιμορραγία από τη Βέροια στο ΑΧΕΠΑ και από εκεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το thestival.gr, η κατάσταση της υγείας του 6χρονου είναι βελτιωμένη, καθώς αποσωληνώθηκε και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη ενώ μάλιστα, έχει νευρολογική επαφή με το περιβάλλον.

Οι θεράποντες ιατροί του αγοριού είναι συγκρατημένοι και αναμένουν την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του τα επόμενα 24ωρα.

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την μεταφορά του 6χρονου στο νοσοκομείο. Η κινητοποίηση της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ ήταν μεγάλη καθώς κάθε δευτερόλεπτο ήταν εξαιρετικά κρίσιμο για τη ζωή του μικρού Νικόλα ο οποίος ήταν σε κωματώδη κατάσταση.

Έτσι στήθηκε μια μεγάλη «γέφυρα ζωής» με μοτοσυκλέτες και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. να παραλαμβάνουν στις 5 το απόγευμα το ασθενοφόρο από την περιοχή της Σίνδου και να το συνοδεύουν έως το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Αν και η πομπή διέσχισε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί φρόντισαν να ρυθμίζουν την κυκλοφορία και ως εκ τούτου έφτασαν ταχύτατα στο νοσοκομείο.

Από τη μία στιγμή στην άλλη, το 6χρονο παιδί έχασε τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια έπεσε σε καταστολή.

Σύμφωνα με τον πατέρα του και την ενημέρωση που είχε από τους γιατρούς, ο Νικόλας γεννήθηκε με αρτηριοφλεβική δυσπλασία  κάτι το οποίο δεν γνώριζαν οι γονείς του με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία φούσκα 7,5 εκατοστών μέσα στο κεφάλι του παιδιού, η οποία έσκασε ξαφνικά. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο 6χρονος δεν είχε εκδηλώσει κάποιο σύμπτωμα ούτε είχε παραπονεθεί ποτέ για κάτι.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Το αυτοκίνητο βρέθηκε στον γκρεμό - Στο νοσοκομείο η οδηγός (βίντεο)

Πένθος για τον Γιάννη Κουράκη...

Ηράκλειο - κακοκαιρία: Η νύχτα... έγινε μέρα από τις αστραπές (φωτογραφίες)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis