Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί για τα πτυχία των κολεγίων

Έξω από την περιφερειακή διεύθυνση Κρήτης

Την αντίδρασή τους στο άρθρο 50 του νέου νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που συζητείται σήμερα στη βουλή, εξέφρασαν δάσκαλοι και καθηγητές που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια έξω από την Περιφερειακή διεύθυνση Κρήτης,  διαμαρτυρόμενοι για την εξομοίωση των πτυχίων των πανεπιστημίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων. 

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών  “η κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά προς ψήφιση στη Bουλή νομοσχέδιο με νέες αρνητικές ρυθμίσεις που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων”.

Από την σημερινή κινητοποίηση
Από την σημερινή κινητοποίηση

Κατά την Ομοσπονδίες, “η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ”.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος' κ. Γιώργος Μακράκης οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν γιατί είναι άδικο αυτό που πάει να συμβεί.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα ενώ το μεσημέρι έγινε και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας

Κρήτη

Ηράκλειο

Μεγάλη φωτιά στον Κρουσώνα- "Σηκώθηκε" ελικόπτερο

φωτια πυροσβεστικη πυρκαγια

Στο "πόδι" η Πυροσβεστική Υπηρεσία από φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή του Κρουσώνα.

Η φωτιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης που επιχειρούν, κρίθηκε σκόπιμο, να συνδράμει από αέρος και το ελικόπτερο της πυροσβεστικής. 

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι και φωτιές στο Πενταμόδι και τον Άγιο Νικόλαο, στη θέση Βαθύ. 

Για την πυρόσβεση στον Άγιο Νικόλαο επιχειρούν 8 οχήματα.