Γυναίκα

Τα Ζώδια σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου

ζευγάρι έρωτας

Οι ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις 

Κριός
Εικόνες από το μέλλον σου. Αν σου αρέσει, συνέχισε έτσι. Αν όχι, άρχισε να βελτιώνεσαι.

Ταύρος
Οικονομικές και συναισθηματικές δυνατότητες που δεν πρέπει να δέσεις κόμπο, εκτός αν είσαι πρόθυμος να ασχοληθείς για να τις συντηρήσεις.

Δίδυμοι
Παράθυρο για σχέσεις και συνεργασίες άλλου τύπου που χρειάζονται όμως προσήλωση, αποφασιστικότητα και όχι τα συνηθισμένα σου «ναι, αλλά όχι».

Καρκίνος
Αυτό που βλέπεις για καθημερινότητα και υγεία, αυτό θα συνεχίσει. Συνεπώς ενίσχυσε ή κάνε ό,τι μπορείς για να το αλλάξεις, ανάλογα.

Λέων
Βλέπεις πιθανότητες στη σχέση σου με τα παιδιά σου και στα ερωτικά σου, όμως θα παραμείνουν μόνο επεισόδια αν δεν δεις τι έκανες σωστά και δεν το κρατήσεις.

Παρθένος
Αυτό που βλέπεις στο σπίτι δεν είναι περαστικό, αλλά μια κατάσταση που οδεύει προς εδραίωση. Αν σ' αρέσει, σουπερ. Αν όχι, συγκεντρώσου.

Ζυγός
Μην βιάζεσαι να απορρίψεις επαφές, ιδέες και κουβέντες που σου φαίνονται κάπως «ξένες», ίσως είναι γιατί είναι του μέλλοντός σου.

Σκορπιός
Ό,τι άνεση κι ασφάλεια έχεις συναισθηματικά και οικονομικά, μπορείς να τη συντηρήσεις εφόσον συντηρήσεις και τις ανάλογες «καλές» συνήθειες.

Τοξότης
Αν σ’ αρέσει το πώς αισθάνεσαι σήμερα, προσπάθησε να εντοπίσεις τα συστατικά του, τα θέλεις και στο παρακάτω, φέρσου έξυπνα.

Αιγόκερος
Με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της υγείας σου, οτιδήποτε αρνητικό βλέπεις δεν θα βελτιωθεί αν δεν βελτιώσεις τον τρόπο που φροντίζεις τον εαυτό σου.

Υδροχόος
Σε ανοιχτή γραμμή με μελλοντικές δυνατότητες, όμως χρειάζεται να κάνεις την διαδρομή, μην θεωρείς ότι έφτασες κι εφησυχάζεις.

Ιχθύες
Δεν χρειάζεται να μαζεύεις επαγγελματικές και προσωπικές ιδέες, ευκαιρίες και στόχους επειδή τα πράγματα είναι όπως είναι. Προετοιμάσου για το μετά.

Γυναίκα

Έρευνα: Πιο ελκυστικές οι γυναίκες στις γόνιμες μέρες τους, λόγω… οσμής

ζευγάρι έρωτας

Εάν η πρόσφατη άνοδος των εφαρμογών γνωριμιών έχει να μας διδάξει κάτι, είναι ότι η επιλογή κάποιου συντρόφου μπορεί να γίνει τόσο γρήγορο όσο το χτύπημα των δακτύλων, με τις αποφάσεις να παίρνονται κατά βάση μόνο από την εξωτερική εμφάνιση.

Ωστόσο, στην πραγματική ζωή, μια τέτοια απόφαση μπορεί επίσης να επηρεαστεί σημαντικά από τη μυρωδιά ενός ατόμου: μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι οι άνδρες έλκονται περισσότερο από τη μυρωδιά κάποιων συγκεκριμένων γυναικών. Όμως δεν παίζει ρόλο το άρωμα ή το αφρόλουτρο που χρησιμοποιούν: αποδεικνύεται ότι η μέρα του μήνα είναι αυτή που κάνει πιο ελκυστική τη μυρωδιά μιας γυναίκας.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Proceedings of the Royal Society B, οι γυναίκες είναι στην πραγματικότητα πιο ελκυστικές για τους άνδρες, όταν είναι στις γόνιμες μέρες τους, λόγω της ιδιαίτερης μυρωδιάς που απελευθερώνει ο οργανισμός κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεξ μόνο το βράδυ συνιστούν οι ειδικοί – Δείτε γιατί!

Σε μια μελέτη που περιελάμβανε 28 γυναίκες και 57 άνδρες, οι ερευνητές εντόπισαν τη μυρωδιά που σχετίζεται με την ορμόνη οιστραδιόλη, η οποία κορυφώνεται όταν οι γυναίκες είναι σε ωορρηξία, ως την πηγή της ελκυστικότητας.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν έπρεπε να ακολουθήσουν μια αυστηρή διατροφή, για να μην αλλοιώσουν τα αποτελέσματα. Τη στιγμή της συμμετοχής, ήταν οι γυναίκες ήταν στο πιο γόνιμο στάδιο του κύκλου τους και τους ζητήθηκε να κοιμηθούν με ειδικά βαμβακερά μαξιλαράκια κάτω στις μασχάλες τους.

Τα μαξιλαράκια αποθηκεύτηκαν σε καταψύκτες, αποψύχθηκαν  και δόθηκαν στους άνδρες συμμετέχοντες, οι οποίοι έπρεπε να αξιολογήσουν κάθε άρωμα από την άποψη της ελκυστικότητας, κάτι που έκαναν χωρίς να έχουν δει τις γυναίκες από τις οποίες προέρχονταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η μέρα που οι περισσότερες γυναίκες θέλουν σεξ

Οι ερευνητές διασταύρωσαν τα αποτελέσματα με δείγματα σάλιου που λήφθησαν από τις γυναίκες και έφτασαν στο συμπέρασμα ότι όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο της οιστραδιόλης και όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο προγεστερόνης, τόσο πιο ελκυστική ήταν η μυρωδιά των γυναικών για τους άνδρες.

Η επικεφαλής συγγραφέας Daria Knoch, του Πανεπιστημίου της Βέρνης, εξηγεί: «Η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα οιστρογόνου και χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης είχαν την πιο ελκυστική οσμή σώματος, για τους άνδρες».

Μια τέτοια αναλογία πιστεύεται ευρέως ότι σημαίνει κορυφαία γονιμότητα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι άνδρες μπορεί υποσυνείδητα να έλκονται από γυναίκες που πιστεύουν ότι είναι πιο πιθανό να τους προσφέρουν απογόνους.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον για όλους μας να μάθουμε τι μας κάνει ελκυστικούς», γράφει η Knoch στη μελέτη. «Η χημική επικοινωνία του σεξ και του σταδίου αναπαραγωγής είναι πανταχού παρούσα στο ζωικό βασίλειο. Τα αποτελέσματά μας παρέχουν ισχυρές αποδείξεις ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης χημικά σήματα για να γνωστοποιήσουν τις δυνατότητές τους για αναπαραγωγή».

iatrikanews