Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Οσπριάδα (παλικάρια) Κρήτης

Image
Οσπριάδα (παλικάρια) Κρήτης
 clock 16:15 | 02/04/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

 Από τον σεφ Γιάννη Γαβαλά.

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό οσπριάδα (φακές, φασόλια, ρεβίθια)

½ κούπα ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

4 αυγά

4 φέτες ψωμί χωριάτικο

Χυμός 1 λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

1 κ.σ. ξίδι

4 κ.σ. ξύγαλο

½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε την οσπριάδα σε άφθονο νερό για 80 λεπτά, σουρώνουμε και αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε μαϊντανό, άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπεριά, χυμό λεμονιού, ξίδι, ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά. Φρυγανίζουμε το ψωμί, τηγανίζουμε τα αυγά.

Σερβίρουμε σε ανοιχτό πιάτο την οσπριάδα επάνω το ξύγαλο, δίπλα το ψωμί και επάνω το αυγό. Ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

 

via

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis