Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

4 «υγιεινά» τρόφιμα που πρέπει να διώξεις από την κουζίνα σου ΤΩΡΑ!

Image
γυναίκα,μαγείρεμα,κουζίνα,νοικοκυρά
 clock 15:50 | 18/10/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Σίγουρα θα ξέρεις ότι τα πατατάκια και οι γκοφρέτες κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στα ντουλάπια της κουζίνας σου. Το ήξερες όμως ότι το ίδιο ισχύει και για πολλά από τα “υγιεινά” τρόφιμα που κρύβονται εκεί μέσα;

Κι όμως, σύμφωνα με την Pamela Salzman, σύμβουλο υγείας πολλών celebrities του Χόλιγουντ, είναι καιρός να πιάσεις τη σακούλα των σκουπιδιών γιατί έχεις πολύ ξεκαθάρισμα να κάνεις. Να ποια τρόφιμα είναι καιρός να αποχωριστείς:

1. Τεχνητά γλυκαντικά

Image
Τεχνητά γλυκαντικά, sugar free

 

«Δεν είναι φυσικά και μπορούν να επιβραδύνουν το μεταβολισμό σου, ενώ έχει αποδειχθεί ότι δεν βοηθούν με το αδυνάτισμα», υποστηρίζει η Pamela. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Canadian Medical Association Journal, όσοι τα καταναλώνουν σε τακτική βάση είναι πιο επιρρεπείς σε θέματα υγείας, όπως αύξηση του σωματικού βάρους, παχυσαρκία, διαβήτη αλλά και καρδιακές παθήσεις.

2. Δημητριακά

Image
επεξεργασμένα δημητριακά, αλεύρι

 

«Σχεδόν όλα τα δημητριακά είναι έντονα επεξεργασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα θρεπτικά συστατικά τους να έχουν καταστραφεί. Πολλά μάλιστα περιέχουν και GMO, ζάχαρη, σιρόπι καλαμποκιού και συντηρητικά», λέει η Pamela. Αντί για αυτά προτίμησε ένα μπολ απολαυστικής βρώμης με φρούτα και ξηρούς καρπούς για να ξεκινήσεις την ημέρα σου.

3. Διαιτητικά σνακ

Image
low-fat-foods, δίαιτα

 

Νομίζεις ότι επιλέγοντας ένα light συσκευασμένο σνακ με χαμηλά λιπαρά, κάνεις τη σωστή και υγιεινή επιλογή; Ξανασκέψου το! «Πρόσεξε αυτά τα τρόφιμα! Δεν είναι πραγματικό φαγητό. Είναι στην ουσία μια σακούλα γεμάτη με απλούς υδατάνθρακες, ζάχαρη, συντηρητικά, χημικά και άλλες τεχνητές ουσίες», προειδοποιεί η Pamela. 

4. Λάδι κανόλα

Image
λάδι



«Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα λάδια που μπορεί να επιλέξει κανείς, καθώς είναι γεμάτο με προ-φλεγμονώδη ωμέγα-6 λιπαρά», υποστηρίζει. «Είναι συνήθως γενετικά τροποποιημένο», συνεχίζει. Αντί αυτού, προτίμησε το παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, ενώ παράλληλα έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επίσης, ως βασική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL) και τη διατήρηση της καλής χοληστερίνης (HDL) στο αίμα, ενώ βοηθά στην πρόληψη φραγής των αρτηριών και καρδιαγγειακών παθήσεων.

olivemagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άσθμα: Ποια τρόφιμα μπορεί να πυροδοτήσουν μια κρίση

Τα πέντε καλύτερα τρόφιμα που νικούν τη φλεγμονή

Υψηλή χοληστερόλη: Εννέα τρόφιμα που μπορούν να τη μειώσουν

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis